07/12/2019 - Turisme

La Fira del Tió d’Arbúcies es consolida com una de les fires de Nadal de referència del territori

Els tallers de manualitats i relacionats amb el tió i el Nadal i l’espectacle d’encesa de llums, els actes més concorreguts

Arribada a la seva sisena edició, Arbúcies ha sabut posicionar la Fira del Tió i fer-se un lloc entre la Fira de l’Avet d’Espinelves i el Mercat Medieval de Vic, fires que han esdevingut imprescindibles del calendari nadalenc. I és que a Arbúcies, a banda de passejar per les parades de decoracions nadalenques i parades d’artesans, els més petits han pogut gaudir de molts tallers diferents durant tot el dia.

El taller de personalitzar el bastó per fer cagar el tió, organitzat pels alumnes de 4t de l’IES Montsoriu ha estat tot un èxit de participació, ja que en un matí, hi han passat aproximadament 400 nens i nenes. El taller de fer-se el tió, situat a la plaça de les Olles, també ha estat molt concorregut durant tot el matí, així com també els jocs gegants de fusta o el taller de manualitats i de decoracions nadalenques. A més a més, els més petits també han pogut fer el seu fanalet per anar a esperar els Reis, decorar una galeta de Nadal i saltar i cantar al ritme dels Ambauka, que han portat a Arbúcies el seu espectacle De cap per avall.

El jardí màgic de tions de la plaça de la Vila també ha estat un atractiu més de la fira, així com la visita de l’Oncle Buscall que, a La Gabella, ens ha explicat com tenir cura del tió de forma saludable i ens ha ensenyat a cantar la cançó del tió. A la tarda, l’activitat s’ha reprès amb la cia. La Minúscula, que ha fet cagar la tiona gegant a tota la mainada. I, tot seguit, ha estat el torn del Cor Lutiana i de l’Escola de Dansa d’Arbúcies, entitats encarregada de l’encesa de llums. Les cançons i ritmes de Nadal han portat a la plaça de la Vila d’Arbúcies la llum necessària per encendre tot l’enllumenat i donar oficialment el tret de sortida a les festes de Nadal.

Demà diumenge, les parades d’artesans i de complements de Nadal seguiran al carrer Camprodon i a la plaça de la Vila, així com els diferents tallers que hi haurà repartits en els diferents espais de la Fira del Tió. A la tarda, el nou espectacle del Cor Lutiana, que porta per títol Acròstic, tancarà la sisena edició de la Fira del Tió. Encara podeu comprar entrades pel concert a un preu de 7 euros a La Gabella.