05/12/2019 - Turisme

La Fira del Tió porta el Nadal a Arbúcies

El dissabte 7 de desembre a la tarda, espectacle d’encesa de llums amb el Cor Lutiana i l’Escola de Dansa

El Nadal ja va traient el cap i, des de fa 6 anys, que a Arbúcies arriba de la mà de la Fira del Tió, que enguany se celebrarà el dissabte 7 i el diumenge 8 de desembre. Un cap de setmana ple d’activitats, tallers, espectacles, concerts, exposicions... per gaudir de la fira i del Nadal amb tota la família.

A l’edició d’enguany de la Fira del Tió hi ha diverses novetats. La primera és l’emplaçament, ja que la fira s’estendrà per la plaça de la Vila i, aquest any, també pel carrer Camprodon. Una altra modificació és l’horari de les activitats de dissabte a la tarda. El tió es farà cagar a partir de 2 quarts de 5 de la tarda i, tot seguit, hi haurà l’espectacle d’encesa de llums, que també com a novetat, en aquesta sisena edició de la fira anirà a càrrec de dues entitats del municipi, el Cor Lutiana i l’Escola de Dansa d’Arbúcies. I, el Cor Lutiana, el diumenge 8, a les 6 de la tarda a les Naus Ayats, presentarà el seu nou espectacle Acròstic. Ja es poden adquirir les entrades a La Gabella a un preu de 7 euros.

La fira s’inaugurarà a partir de les 10 del matí amb el Mercat de Nadal amb parades d’artesans i de complements de Nadal. Durant tot el matí, hi haurà diferents tallers per petits com ara el de fer un tió, el decoracions de Nadal o el de personalitzar el bastó per fer cagar el tió. Però també per grans. Si vols saber com fer un pessebre, et convidem a participar al taller que tindrà lloc a La Gabella de 2/4 d’11 a 2/4 d’1 del matí a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Sant Hilari. Cal inscripció prèvia a la mateixa Gabella i el preu és de 6 euros.

Al matí, podreu gaudir en família de l’activitat Caçations pels bosc. Una experiència que et portarà a buscar el tió amagat entre els arbres del bosc màgic del Montseny. Tota la informació i inscripcions a www.cacations.cat. També al matí, podreu assistir a la visita de l’Oncle Buscall, el mestre tioner, que ens explicarà com tenir cura del tió d’una manera saludable i ens cantarà la cançó del tió. I, per tancar les activitats del matí, espectacle infantil De cap per avall que ens portarà sons d’arrel amb ritmes moderns. A la tarda, l’activitat es reprendrà a 2/4 de 5 amb la tiona gegant de la companyia la Minúscula, que ens faran cagar el tió. I, tot seguit, l’espectacle d’encesa de llums.

Diumenge, els tallers i les activitat seguiran entre la plaça de la Vila i el carrer Camprodon, així com també podreu visitar l’exposició de tions singulars i d’avets del Montseny i participar al taller de joguines artesanals i als jocs de taula moderns i jocs de taula gegants. D’11 del matí a 2 del migdia, podrem escoltar David Merino i les seves Nadales amb saxo. I a 2/4 d’1, Martí Plana farà la presentació del seu calendari al Museu.

A banda de tot això, durant tot el cap de setmana de la fira, podreu visitar les dues exposicions temporals del Museu Etnològic del Montseny: Llums del Pirineu, de Sergi Boixader i Retalls del Montseny, de l’arbucienc Lluís Juanola. També podreu participar al concurs d’Instagram organitzat des de l’Associació de Comerç. Només cal que us feu una foto amb un dels tions gegants que trobareu al carrer Camprodon i etiquetar @comercarbucies i @arbucies.montseny i entraràs en el sorteig d’un lot de productes.

Trobareu tota la informació a www.visitarbucies.com