15/06/2019 - Política

Es constitueix el plenari de l’Ajuntament d’Arbúcies per l’XI legislatura

Pere Garriga serà alcalde per tercera vegada amb els vots dels 9 regidors de l’Entesa

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Arbúcies ha acollit aquest dissabte al migdia la sessió del Ple extraordinari per a la constitució del nou Ajuntament i l’elecció de l’alcalde per als propers quatre anys. En aquesta XI legislatura, el plenari estarà repartit de la següent manera: 9 regidors per a l’Entesa per Arbúcies, 2 regidors per Esquerra Republicana de Catalunya i 2 regidors de la Candidatura d’Unitat Popular. 

Amb 9 vots a favor, Pere Garriga ha estat escollit novament alcalde i, renova d’aquesta manera el seu tercer mandat com a batlle d’Arbúcies. Abans, però de l’elecció de l’alcalde, els 13 regidors que a partir d’avui formaran el Consistori han promès el càrrec davant un públic que ha omplert de gom a gom la Sala de Plens. 

Tot seguit, els representants dels grups municipals Aniol Pujolràs, Ester Soms i Jaume Salmeron han fet els seus parlaments amb els propòsits pels propers 4 anys. Finalment, ha estat el torn de l’alcalde, Pere Garriga. 

Garriga en el seu discurs ha volgut recordar que ja fa 8 anys que l’Entesa per Arbúcies es va comprometre a treballar pel poble, fer-ho amb transparència, amb participació ciutadana i amb eficiència i eficàcia pel que fa als pressupostos municipals, “ho hem fet i ho estem fent encara” ha remarcat el batlle. 

Com a reptes de futur, Garriga ha assenyalat que el seu govern ha de ser capaç de crear nous llocs de treball, construir la nova biblioteca i que la cultura esdevingui l’eix central de totes les polítiques. També ha volgut parlar del nou projecte de turisme i comerç que es vol impulsar i, sobretot, ha remarcat la importància de continuar gestionant els recursos dels arbuciencs i les arbucienques amb “transparència total i amb un Ajuntament obert al poble”. Tot això perquè els veïns i veïnes se segueixin sentint orgullosos del nostre poble”. 

Els regidors que conformen el Consistori a partir d’avui són els següents: 

1.    Pere Garriga (Entesa per Arbúcies)
2.    Jaume Salmeron (Entesa per Arbúcies)
3.    Àngel Cabrero (Entesa per Arbúcies)
4.    M. Àngels Soler (Entesa per Arbúcies)
5.    Anna Rotllant (Entesa per Arbúcies)
6.    Martí Pastells (Entesa per Arbúcies)
7.    Remei Artigas (Entesa per Arbúcies)
8.    Manel Serras (Entesa per Arbúcies)
9.    Judit Prat (Entesa per Arbúcies)
10.    Ester Soms (ERC) 
11.    Xavier Soler (ERC) 
12.    Aniol Pujolràs (CUP) 
13.    Núria Batlle (CUP)