Objectius i línies estratègiques

La greu situació de pandèmia mundial decretada per l’Organització Mundial de la Salut i la posterior declaració de l’estat d’alarma decretada mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març i les seves posteriors pròrrogues ens ha situat davant d’un repte global que requereix de la intervenció de l’administració per pal·liar les greus conseqüències de l’emergència social i econòmica provocada per la Covid19. I els ajuntaments, com a administració més propera a la ciutadania, han de ser proactius i estar a l’alçada per afrontar aquest repte. Per aquest motiu l’Ajuntament d’Arbúcies ha impulsat la redacció d’aquest Pla de Reactivació Econòmica i Social.

Aquest pla s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de fer front a l’impacte econòmic i social de l’Estat d’Alarma en el teixit comercial, les famílies i les empreses. A hores d'ara, la pandèmia no ha remès, i els indicadors sanitaris alerten d'una amenaça real de noves onades de contagi en el curt i mitjà termini. Tot indica que, malgrat l'inici de l’administració de la vacuna, encara estem lluny d'un context de control de la pandèmia. Aquest pla s’ha fet amb la col·laboració dels principals actors públics i privats del municipi i del territori i també amb les aportacions del conjunt de grups polítics presents a l’Ajuntament. El pla ha estat aprovat per tots els grups que conformen el consistori arbucienc (Entesa, ERC i CUP).


Aquest document pretén establir un full de ruta a seguir durant els propers mesos. El pla es concreta en 82 actuacions que s’estructuren en 3 línies estratègiques per tal d’afrontar aquesta emergència social i econòmica. De les 82 accions actuals 9 ja han estat realitzades i finalitzades, 68 ja s’estan executant des del segon semestre del 2020. De fet, aquest pla és un document viu i adaptable perquè la incertesa actual així ho fa necessari.

 

Objectiu 

Pal·liar els efectes desfavorables provocats per la crisi sanitària derivada de la COVID-19 afavorint un desenvolupament econòmic sostenible generant més activitat econòmica, més ocupació i una millor inserció per a les persones i col·lectius més vulnerables.

Línies estratègiques 

Atenció social i ajuda a les famílies                           Promoció econòmica

                                                 Foment de l'ocupació