09/03/2020 - Igualtat

300 persones participen a la Marxa per la Igualtat celebrada durant els actes del 8 de març

A l’arribada, es va representar l’acció protesta El violador ets tu i es va llegir el manifest unitari de la diada

“Les dones som ciutadanes de ple dret avui i cada dia perquè cada dia #Som8deMarç”. Aquesta frase, extreta del manifest unitari del Dia internacional de les dones, s’ha volgut fer latent durant la celebració dels diversos actes amb motiu del 8M que s’han organitzat a Arbúcies.

Les activitats es van iniciar dijous amb la projecció del documental Cachada a La Gabella, en un acte organitzat des del Museu i des de la Regidoria de Cultura. L’endemà, divendres 6 de març, va tenir lloc el taller Sacseja’t, a càrrec de Sara García i les seves alumnes. Una activitat que va comptar amb una gran participació de dones de totes les edats en què es potenciava el moviment, la creativitat i l’empoderament de les assistents. Durant el transcurs de taller també es va dur a terme l’assaig de l’acció protesta El violador ets tu, que es va representar diumenge. Tot seguit, a la Llar de Jubilats, es va projectar la pel·lícula La batalla dels sexes.

Els actes van seguir dissabte amb la celebració del 6è sopar de dones, que va tenir lloc al poliesportiu de Can Delfí i en el qual hi van assistir unes 80 persones i va comptar amb la participació del grup de zumba, de la Regidoria d’Activitat Física i Esport.

Ahir, diumenge, van tenir lloc els actes centrals del Dia internacional de les Dones. A les 10 del matí de la plaça de la Vila, unes 300 persones van participar a la II Marxa per la Igualtat, que va transcórrer pels carrers del nucli urbà i pel passeig de la Riera fins arribar a la plaça 1 d’octubre. Allà, desenes de dones van representar l’acció protesta El violador ets tu. La versió catalana de Un violador en tu camino, que va interpretar el col·lectiu feminista xilè Las Tesis com a forma de protesta contra la violència masclista. Per tancar l’acte, diferents dones arbucienques van llegir el manifest unitari de la diada.

La regidora d’Igualtat, Anna Rotllant, ha recordat que durant la setmana, des de la Regidoria, s’han ofert diverses activitats inclusives per a totes les dones. En aquest sentit ha assenyalat: “Estic molt satisfeta de la participació que hi ha hagut a totes les activitats, cada vegada som més conscients, però calen més accions per seguir augmentant la igualtat entre homes i dones en tots els àmbits perquè cada dia és 8 març”.

Podeu veure el recull de fotos de tots els actes aquí
I el vídeo de la representació El violador ets tu aquí: aquí. (Autor: Dani Saborit).