04/03/2020 - Igualtat

II Marxa per la igualtat de les dones per commemorar el 8 de març a Arbúcies

S’han organitzat actes des del dijous fins al diumenge

Arbúcies commemorarà el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb diferents activitats que començaran demà dijous, 5 de març, i s’allargaran fins al mateix diumenge 8. Els actes compten amb la coordinació de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i amb la col·laboració d’altres àrees de l’Ajuntament, així com d’entitats i col·lectius del municipi.

El conta contes El tresor de l’Elna i d’altres, amb Irma Llotje amb dibuixos i cançons en directe serà l’acte que obrirà dijous a 2 quarts de 6 de la tarda les activitats commemoratives del 8M. En el marc d’aquesta activitat també es farà la presentació del projecte La maleta lila, un recurs coeducatiu de contes igualitaris. Tot seguit, a les 8 del vespre al Museu Etnològic del Montseny, tindrà lloc la projecció del documental Cachada, que explica la història de cinc venedores ambulants d’El Salvador que exposen les seves vides en un taller de teatre.

L’endemà, el divendres 6 de març, a les 6 de la tarda a les Naus Ayats, tindrà lloc el taller Moviment, creativitat i empoderament a càrrec de Sara García-Guisado i va destinat a les dones de qualsevol edat. Durant el taller s’assajarà la coreografia de l’acció protesta El violador ets tu que es representarà diumenge a la plaça 1 d’octubre. I, a 2 quarts de 8 del vespre, a la Llar de Jubilats, cinefòrum amb La batalla dels sexes.

Dissabte, a les 9 del vespre al poliesportiu de Can Delfí, se celebrarà el 6è sopar de dones. I, diumenge 8 de març, a les 10 del matí a la plaça de la Vila, començarà la II Marxa per la igualtat. Un recorregut de 5 quilòmetres que acabarà a la plaça 1 d’octubre amb l’acció protesta El violador ets tu. I, a continuació, lectura del manifest unitari i vermut popular per a totes les assistents.
Ja estan disponibles a La Gabella les samarretes de la marxa un preu de 6 euros. També les podreu adquirir el mateix diumenge a la plaça de la Vila.