09/02/2024 - Educació

Arbúcies inicia un Pla Educatiu d’Entorn

El projecte compta amb un pressupost de 46.000 euros per tirar endavant diferents actuacions dirigides a la comunitat educativa

L’Ajuntament d’Arbúcies tira endavant un Pla Educatiu d’Entorn, un projecte iniciat amb el curs escolar 2023-2024 i que té per objectiu treballar de manera coordinada amb el Departament d’Ensenyament per tal d’afavorir la cohesió social, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana.

“Entenem que l’educació és el motor de la societat, i és per això que valorem molt positivament aquesta iniciativa oberta i innovadora que aposta pel desenvolupament comunitari del nostre municipi”, assegura el regidor d’Educació, Jaume Salmeron. 

Aquest pla té en compte la interacció comunitària de tots els agents educatius, socials, econòmics, culturals, artístics, esportius i de lleure és necessària per aconseguir una mateixa direcció entre la dinàmica escolar i l’extraescolar.

Els objectius generals del Pla Educatiu d’Entorn són:

- Contribuir a incrementar l’èxit acadèmic.
- Contribuir a millorar les condicions d'escolarització. 
- Potenciar la participació en activitats i espais de convivència de l’entorn escolar. 
- Millorar la presència i l’ús social de la llengua catalana com a llengua compartida i de cohesió, en un marc de respecte i valoració de la diversitat lingüística. 
- Potenciar l’educació en valors i el compromís cívic.
- Potenciar l’educació en el lleure.
- Potenciar el treball i l’aprenentatge en xarxa de tots els agents educatius que operen en el territori:

  • Enfortir els vincles entre les famílies i el centre educatiu. 
  • Enfortir la xarxa entre centres educatius. 
  • Enfortir la relació entre els centres educatius i l’entorn.

Aquest pla compta amb un pressupost de 46.000 euros aportats per la Generalitat per poder desplegar, conjuntament amb tots els centres educatius del municipi,  tot un seguit d’actuacions per la comunitat educativa en general, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits. Salmeron conclou: “És sens dubte, una oportunitat i un repte que ens farà créixer com a poble i com a societat”.