14/09/2023 - Cultura

Okidok, uns dels millors duets còmics internacionals seran els caps de cartell del MIMAA 2023

El festival comptarà amb una vintena de companyies de 6 països diferents que oferiran més d’una trentena d’activitats repartides en 10 espais del nucli urbà d’Arbúcies

Aquest cap de setmana, Arbúcies acollirà el MIMAA, la Mostra Internacional Multidisciplinar d’Arts escèniques d’Arbúcies, que comptarà amb grans artistes nacionals i internacionals vinguts de sis països, i entre els quals hi podrem veure un dels millors duets còmics internacionals com són els belgues Okidok, el campió de baldufa 2020 de la Cia d’Es Tro, el millor malabarista d’Espanya o companyies amb una llarga trajectòria com ara Teatri Mobili o Les Polis. En total, es podran veure més d’una trentena d’activitats repartides en 10 espais del nucli urbà del municipi. 

Com en l’edició de l’any passat, el festival tindrà lloc en diferents espais del municipi com ara Can Cassó, les Naus Ayats, el carrer Camprodon, la plaça de la Vila, el Prat Rodó i l’Espai Verd, entre d’altres. Una programació que aplega diferents disciplines com ara circ, música, dansa, titelles i teatre i amb artistes de diferents països com ara França, Bèlgica, Itàlia o Lituània. Una edició en què també s’han organitzat diverses activitats paral·leles durant tot el cap de setmana al Cafè Jardí Torres i a l’Hotel Montsoliu per tal de potenciar el valor crític i social del MIMAA.  

El festival compta amb una extensa programació que arrencarà divendres a les 17.30 h amb White bottom!, de Ramiro Vergaz, considerat el millor malabarista d’Espanya. Les actuacions s’aniran succeint una darrera l’altra perquè ningú se’n perdi cap. A les 20 h a les Naus Ayats hi haurà un dels plats forts del MIMAA, Slips inside!, amb la companyia belga Okidok, un dels espectacles imperdibles del festival. A més a més, com en l’edició anterior, al carrer Camprodon hi haurà el mercat d’artesania i la zona de foodtrucks per poder fer un mos. 

El MIMAA seguirà dissabte a partir de les 10 del matí amb el taller de circ a càrrec de Contaminando Sonrisas a la plaça de la Vila i, a partir de les 11 h, al Prat Rodó hi podreu veure la companyia Teatri Mobili, amb més de 35 anys de trajectòria i pioners de la titella contemporània, que s’instal·laran al Prat Rodó per oferir diverses sessions dels espectacles Antipodi, Mano viva i el concert Kalo Taixidi.  De la programació de dissabte també cal destacar Sin Ojana, de Chicharrón o Flou papagayo, de Mumusic Circus, que podreu veure a l’Espai Verd. 


Finalment, el diumenge, d’entre molts d’altres espectacles, es podrà veure al carrer Camprodon l’espectacle itinerant Arrived, l’actuació Poi, de Guillem Vizcaino, campió mundial de baldufa 2020, Las Polis, de la companyia que du el mateix nom i que el 2022 van celebrar 10 anys de recorregut o el teatre de titelles de Zero en conducta que portaran a l’escenari de Cal Xic l’espectacle Trashhh!!! 

El festival compta amb més d’una vintena espectacles i activitats per a tots els públics, dels quals 7 són de pagament i la resta, o bé són gratuïts o funcionaran amb taquilla inversa, és a dir, al final de cada espectacle, els espectadors decideixen què consideren que han de pagar. Les entrades estan a la venda a la web del MIMAA (mimaafestival.com) i a La Gabella. 

Trobareu tota aquesta informació i la programació del festival www.mimaafestival.com i també a les xarxes socials Instagram (@festivalmimaa) i al Facebook.