24/11/2021 - Cultura

L’Ajuntament d’Arbúcies i el Museu Etnològic del Montseny creen un arxiu de l’accident d’avió ocorregut el 1970

L’objectiu és agrupar les imatges, publicacions i informacions orals en un fons històric

El dia 3 de juliol de 1970 un vol charter de la companyia britànica Dan Air procedent de Manchester, amb 112 passatgers i tripulants, va tenir un tràgic accident a la vessant oriental del Montseny, dins el terme municipal d’Arbúcies. 

En el darrer any s’ha iniciat una tasca d’investigació que ha donat peu a la realització d’un documental emès a TV3 dins el programa Sense Ficció, Montseny, la tragèdia enterrada. Arran d’aquesta emissió han estat nombroses les persones que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament  d’Arbúcies per aportar informació del tràgic accident ocorregut al Montseny ara fa 51 anys. 

Amb la voluntat d’agrupar i crear un fons unificat d’imatges, publicacions i informacions orals,  l’Arxiu Històric Municipal i l’Ajuntament d’Arbúcies fan una crida a totes les persones que vulguin fer aportació d’informació i d’aquesta manera crear un fons documental únic i complet per a ser dipositat a l’arxiu, i que pugui ser consultat de forma oberta pel públic en general (i les famílies).

En aquest sentit, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, assenyala que és molt important la creació d’aquest arxiu per tal de recollir tota la documentació que hi hagi sobre el fatídic accident que va tenir lloc al Montseny ara fa 51 anys “perquè no es perdi la història i tenir-la compilada en un mateix fons per poder ser consultada per a tothom que ho desitgi”.

Si teniu fotografies, gravacions en vídeo, informació oral o records del tràgic accident del Montseny, que vulgueu dipositar a l’arxiu, us podeu posar en contacte amb el Museu Etnològic del Montseny a través del telèfon 972 860 908 o bé al correu electrònic memga@arbucies.org. 
 

Foto: Arxiu Històric Municipal d'Arbúcies Autor: Martí Plana