12/01/2022 - Cultura

Arbúcies recorda els fets de 1714 amb dues representacions teatralitzades

L’acte tindrà lloc el dijous 13 de gener a les 8 del vespre a la Llar de Jubilats

Per tal de recordar el fets ocorreguts a Arbúcies el gener de 1714, en el marc de les Jornades de Recreació Històrica del Combat d'Arbúcies, s'han organitzat dues representacions teatralitzades per aquest dijous 13 de gener a les 8 del vespre a la Llar de Jubilats, que porten per titol La Teresa d'Arbúcies i Isidre Pujató i Francesc Puig, caps del sometent

La protagonista de la primera representació explicarà com el 13 de gener de 1714, soldats valons dels exèrcits del Rei Felip V procedents d’Hostalric, camí a Vic, fan nit a Arbúcies. No és el primer cop que arriben soldats i per la força saquegen la població. La Teresa d’Arbúcies, una dona forta i amb empenta, veu com el seu marit i el seu fill surten de nit a enfrontar-se amb els soldats, farts ja de tants anys d’abusos. Farta de tanta guerra, ens explica el paper de les “Tereses” d’Arbúcies durant la guerra de Successió.

Pel que fa a la segona representació teatralitzada, Isidre Pujató i Francesc Puig, caps del somatent d’Arbúcies, relataran com el 14 de gener, han aconseguit una important victòria de la que es parlarà durant molts anys i de retorn del lloc del Combat recorden els fets i reflexionen sobre les conseqüències que aquest fet pot portar a Arbúcies i a la seva gent.

L’entrada és gratuïta, però cal inscripció prèvia a La Gabella. Aforament limitat.