08/01/2021 - Atenció a les persones

Arbúcies incrementa els serveis d’ajut a domicili fins a 16.000 hores el 2020

Una de les mesures de lluita contra la pandèmia és reforçar els serveis de suport domiciliari

El tancament de l’any 2020 reflecteix unes xifres fantàstiques pel que fa els serveis d’ajut a domicili a Arbúcies. L’ajuntament arbucienc ha prestat 16.042 hores en diferents llars del poble ,incrementant un 16 % les tasques de cures, higiene personal, neteja i compra adreçades a persones depenents o vulnerables.

El nombre de persones usuàries també experimenta un increment ,en aquest cas d’un 5%, respecte l’any anterior. El 2020 finalitza amb un centenar d’usuaris atesos i amb un equip professional format per catorze persones.

L’increment de serveis s’emmarca dins una estratègia municipal de lluita contra els efectes de la pandèmia Covid-19. Una de les mesures aplicades ha estat el reforç i l’atenció a domicili de persones que viuen soles o que han necessitat ajuda en períodes de confinament o restricció de mobilitat.

La compra i el control de medicació també ha estat un dels serveis destacats en l’any anterior. La gestió de problemes de salut mental ha guanyat pes en el conjunt de casos atesos.

També cal destacar la implementació de nous serveis que han ampliat el catàleg de prestacions. Els serveis de cuina i el servei de passeig de mascotes, sobretot en els mesos de març a juny, han facilitat activitats i imprescindibles a persones amb moltes dificultats de mobilitat.

Hem consolidat una cartera de serveis que venim incrementant des del 2015, en un any molt complicat. Enguany, iniciem una col.laboració nova amb Sumar, empresa pública d’acció social, que permetrà millorar recursos i mantenir un model d’èxit i referència. Disposem d’un servei molt gran i ens cal adaptar l’estructura a la nova realitat.  Primer, les persones és una praxi desenvolupada per l’equip de govern des del 2011; continuem compromesos en aquesta línia, ara més que mai, afirma el regidor d’atenció a les persones Jaume Salmeron.

El consistori arbucienc té previst pel 2021 incrementar les tasques de suport i ajuda a persones majors de 75 anys que viuen soles. Ja s’han començat a desenvolupar alguns serveis però aquest any s’hi farà una empenta definitiva.

El SAD arbucienc té un cost anual de 220.000 € finançat amb diferents aportacions de la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament d’Arbúcies i alguns usuaris i usuàries.