02/11/2023 - Notícies

Aires de tardor a la Vall d’Arbúcies el dissabte 4 i el diumenge 5 de novembre per celebrar la Fira de Tardor i la 39a Festa del Flabiol

Un cap de setmana que combinarà el patrimoni, la gastronomia i l’artesania amb la cultura popular i el so dels flabiols

El cap de setmana del 4 i 5 de novembre, Arbúcies viurà una nova edició de la Fira de Tardor al Montseny i la 39a Festa del Flabiol. Un cap de setmana per viure la gastronomia, el patrimoni, la natura, la música, els bolets, les castanyes i l’artesania.

Dos dies en què el so del flabiol amenitzarà un programa d’activitats molt complet i que combinarà tallers de manualitats relacionats amb la tardor i l’artesania amb una extensa fira de productes de tardor al nucli urbà del municipi, que enguany arribarà al centenar; així com diferents actes en què el flabiol serà l’instrument estrella, com les sardanes obligades de flabiol del dissabte a la tarda a la plaça de la Vila.

També hi haurà altres activitats que s’han convertit en imprescindibles de la Fira de Tardor com ara el tastet de tardor de diumenge al migdia i la castanyada durant tot dissabte. I, de la Festa del Flabiol, no hi podran faltar flabiols al carrer a diferents punts del nucli urbà, la cercavila gegantera amb els gegants d’Arbúcies, el capgròs d’en Quirze Perich i els Bastoners de Mataró, la mostra de balls i roda de flabiols o el gran concerts de flabiols de diumenge a la tarda.

Per als més petits, s’han organitzat diferents activitats i tallers, com ara l’espai de pintar cares i de llana, els jocs gegants de fusta, un taller de manualitats amb argila, un altre de fer espelmes amb cera d’abella o tallers de pintar tasses. També es podran fer pentinats divertits i tatuatges amb henna.  

Com a novetat d’aquest any, tindrà lloc la primera edició de Fogons de tardor, un concurs de receptes de tardor de la Vall d’Arbúcies que se celebrarà el dissabte al migdia a la plaça de la Vila. Un certamen per potenciar la cuina tradicional i la utilització de productes de temporada.

Podeu consultar el programa sencera de la Fira de Tardor al Montseny i la 39a Festa del Flabiol a www.visitarbucies.com