06/11/2023 - Turisme

Clou amb èxit una nova edició de la Fira de Tardor al Montseny i la 39a Festa del Flabiol d’Arbúcies

El mercat de productes de tardor, tallers, demostracions, castanyada i flabiols omplen el nucli urbà del municipi

Arbúcies tanca amb èxit un any més la Fira de Tardor al Montseny i la 39a Festa del Flabiol. Un cap de setmana en què el nucli urbà del municipi s’ha omplert amb el mercat de productes del Montseny i de tardor, tallers, castanyada, tastets de tardor, cercavila, flabiols i molt més. 

Dissabte al matí visitants i autòctons ja passejaven per la fira de productes de tardor, que enguany va comptar amb un centenar de parades al llarg de tot el carrer Camprodon i a la plaça de la Vila. La passejada es podia complementar amb la contemplació de la catifa feta amb flors de tardor a càrrec de l’Associació Catifaires d’Arbúcies al voltant de l’arbre de la plaça, així com participar als diferents tallers organitzats per a la mainada o jugar als jocs gegants de fusta i també, assistir al taller i tast amb Castanya de Viladrau. 

Aquest any, per primera vegada, es va posar en marxa el concurs de receptes de tardor de la Vall d’Arbúcies Fogons de tardor. L’acte, que va tenir lloc a les 12 del migdia de dissabte a la plaça de la Vila, va comptar amb 12 participants i, un jurat, format per membres de l’Associació de Dones  i de l’Associació de Catifaires d’Arbúcies, van decidir les tres guanyadores: Carme Espel es va endur el primer premi amb la recepta poma farcida amb ceba caramel·litzada i bolets;  Alegria Cornellà va aconseguir la segona posició amb la recepta canelons de peus de porc i bolets amb beixamel de carabassa; i Rosa Fornés va quedar en tercer lloc amb la recepta costella guisada amb castanyes. 

L’activitat va seguir el dissabte a la tarda amb les sardanes obligades de flabiol que, malgrat el vent i la pluja, van ser molt concorregudes. El diumenge al matí, els flabiols van esdevenir els protagonistes de la jornada amb la fira de lutiers, flabiols al carrer, la cercavila amb els Bastoners de Mataró, el capgròs d’en Quirze Perich i els capgrossos d’Arbúcies, ja que els gegants no van poder sortir a causa del vent. Una cercavila que va acabar a la plaça de la Vila amb una mostra de balls i roda de flabiols. I el gran concert de flabiols al teatre de Cal Xic que va posar el punt final a una nova edició de la Fira de Tardor al Montseny i la 39a Festa del Flabiol. 

Jornada de portes obertes al Museu Etnològic del Montseny 
Aquest cap de setmana han passat 1.350 persones pel Museu Etnològic del Montseny (MEMGA), ja que s’han celebrat portes obertes amb motiu de la celebració de la Fira de Tardor del Montseny i la 39a Festa del Flabiol. Els visitants van poder veure les 15 sales d’exposició permanent, però també l’exposició temporal Aromes i sabors del bosc, que es va inaugurar el divendres 3 de novembre. 

El regidor de Cultura i Turisme, Jordi Romero, està molt satisfet i fa una valoració molt positiva de com ha anat aquest cap de setmana a Arbúcies, ja que hi ha hagut una gran afluència de públic a totes les activitats que s’han organitzat. Romero també agreix la participació a tots els artesans, els flabiolaires, els cuiners del tastet de tardor i a tota la gent que ha fet possible que un any més la Fira de la Tardor i la Festa del Flabiol hagi sigut tot un èxit.