Agenda Llatinoamericana Mundial

El Col·lectiu de l'Agenda Llatinoamericana Mundial d'Arbúcies és divers. No és una entitat sinó un grup de persones de diferents entitats i ONG que ens apleguem al voltant d’un projecte impulsat per Pere Casaldàliga des del 1992.

L’any 1995, a l'ampara de la Coordinadora d'ONG solidàries de Comarques Gironines i Alt Maresme, es va començar a difondre a les nostres contrades. Actualment hi ha una Comissió Coordinadora amb seu a Girona i representats en més de 50 municipis. La comissió es coordina amb els Comitès Osacer Romero de l’estat. El primer lloc que es va fer una presentació va ser a Arbúcies i a partir d’aquí va esdevenir anual i es va escampar a altres llocs. El grup Tornaveu d'Arbúcies, actualment dissolt, va ser pioner i va participar no només a Arbúcies sinó en molts altres pobles.

El significat de la paraula AGENDA, com diu Casaldàliga, indica el que s’ha de fer. Per això també és un llibre anuari ple d’articles que donen una visió de com funciona el món, fa un judici de les causes i efectes i finalment orienta unes línies d’acció. Malauradament encara continuen vigents la majoria dels articles donat que continua havent-hi en el món injustícies i manca de pau, per això a Internet les podem trobar totes digitalitzades. Són un bon material per al reflexió i l’acció transformadora. El lema que es va mantenint és "UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE", hi afegim necessari i urgent. I darrerament diem "SALVEM-NOS AMB EL PLANETA", solidaritat, sostenibilitat, cooperació són un tot que cal tenir en compte alhora.