Accés a internet

 

Fibra òptica

Des de l’estiu del 2017 la fibra òptica és una realitat a la vila d’Arbúcies. Al 2018 més de 500 usuaris i empreses han fet el salt a la fibra òptica, i gaudeixen de connexions de gran ampla de banda (300/300Mb per 39€) a través de Proxima Telecom. A final del 2018 una altra empresa (Mas Movil) també està desplegant la seva infraestructura de fibra òptica, i en algunes zones ja es pot contractar.

 

WiMAX

Per altra banda, des de mitjans de 2018 l’operadora de les comarques gironines Wifiboo de corporació Megatel també ofereix els seus serveis de connectivitat. En aquest cas, la tecnologia utilitzada és WiMAX i tenen diverses opcions de velocitat i preu: 10/1Mb per 29 €, o 30/3Mb per 36€.

Tan Proxima Telecom com Wifiboo tenen paquets opcionals que inclouen línies de mòbil (en els dos casos a través de la cobertura de Movistar) i/o telefonia fixe, a més de facilitar la portabilitat (mantenir el mateix número). També destaquen per la proximitat dels seus serveis, ja que són dues empreses catalanes i de tracte i contacte molt personalitzat.

 

ADSL

L’oferta d’accés a internet es completa amb les connexions tradicionals (i cada vegada més limitades) de cable de coure: l’ADSL de diverses operadores que incorporen el telèfon fixe i la quota de línia per un cost aproximat d’uns 50€ mensuals.

 

Altres

Finalment, en les masies on no arriba el cable els hi queda l'opció de connectar-se mitjançant la cobertura de telefonia mòbil (3G o 4G) o a través de satèl·lit amb una antena parabòlica. Contacteu amb l'Ajuntament si voleu més informació.