Zona blava

La zona blava és un espai d'aparcament de pagament que comprèn tot el carrer Francesc Camprodon, la placeta de Can Reus i l'aparcament de Can Torrent, uns punts amb un trànsit elevat de vehicles. Amb aquesta mesura, implantada arran del Pla de Mobilitat que es va aprovar en el mandat 2003-2007, es vol fomentar la rotació dels vehicles, evitar els estacionaments indefinits i en doble fila.

Des del juliol del 2021, els arbuciencs i arbucienques que paguen l'impost de circulació al municipi, gaudeixen de 30 minuts de franc cada dia. 

El funcionament de la zona blava és el següent: 

1. Introduir el número de matrícula del vehicle

2. Qui paga l'impost de circulació al municipi i es pot beneficiar dels 30 minuts de franc, cal clicar la segona opció: resident. Per a la resta de persones, cal clicar l'opció 1: zona blava

3. En el cas dels beneficiaris dels 30 minuts de franc (resident), a la següent pantalla o bé es clicarà el botó verd per obtenir el tiquet o, en cas de voler aparcar durant més de mitja hora, caldrà introduir les monedes necessàres segons el temps d'estacionament i es clicarà el botó verd per agafar el tiquet. 

4. En el cas d'haver escollit zona blava, caldrà introduir les monedes segons el temps d'estacionament que es vulgui i després es premerà el botó verd per obtenir el tiquet d'aparcament. 

A més a més, amb la posada en funcionament de les noves màquines, també es va posar en marxa l'aplicació Blinkay, per tal de poder pagar l'aparcament de forma online. Els 30 minuts de franc al dia només es poden obtenir pagant a través de les màquines situades a les diferents zones d'aparcament.