06/02/2023 - Turisme

Se senyalitzen dues rutes ciclistes més a Arbúcies

Es tracta de la ruta BTT10 a Sant Marçal i la BTT22 a Montsoriu

Arbúcies ja disposa de dues rutes més de ciclisme BTT senyalitzades dins el terme municipal. Es tracta de les rutes BTT10 per arribar a Sant Marçal del Montseny, i la ruta BTT22 per arribar fins al castell de Montsoriu, ambdues són circulars.  

Aprofitant aquesta nova senyalització, s'ha instal·lat un panell informatiu a la zona esportiva de Can Pons, punt d’inici de tots aquests itineraris, amb totes les rutes de senderisme i BTT que es poden fer des del municipi i a la comarca de La Selva. Les rutes BTT10 i BTT22 se sumen a les ja existents: la ruta PR C201 Castell de Montsoriu, de senderisme; la ruta PR C204 a Santa Fe de de senderisme; la ruta PR C202: a Viladrau de senderisme; la SL C84 a Sant Marçal de senderisme; la GR 83 de Riells a Sant Hilari també de senderisme; i la ruta Tourdera de Sant Marçal a Riells de senderisme i BTT.

Ruta BTT-10 Sant Marçal
Aquest itinerari s’inicia a la zona esportiva de Can Pons i transcorre per la part oest del municipi d’Arbúcies. Aquesta ruta permet descobrir el Montseny com una muntanya fortament humanitzada al llarg dels segles, amb una empremta que es deixa veure en els conreus, en les cases, en les ermites... S'endinsa en part en el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, i per això el relleu i el paisatge no poden decebre els amants de la BTT. Es creuen prats i pastures, alzinars, rouredes, pinedes, castanyedes, es passa per fonts... Els contrastos de vegetació són constants i ofereixen una gran varietat de colors segons l'època de l'any. Malgrat això, pràcticament el 90 per cent del recorregut transcorre entre pistes forestals per zona boscosa, però cal advertir que es tracta d’una ruta que presenta una dificultat elevada i que cal estar preparat. 
 

Municipi: Arbúcies
Distància: 32,6 km
Desnivell: 865 m
Temps estimat: 2 h
Nivell de dificultat: Molt difícil

Ruta BTT-22 Montsoriu
Aquest itinerari s’inicia a la zona esportiva de Can Pons i transcorre per la part sud del municipi d’Arbúcies. Es tracta d’una ruta que rep el nom d’un dels paratges més emblemàtics de la comarca de la Selva: el castell de Montsoriu. L'itinerari rep el nom d’un dels paratges més emblemàtics de la comarca, el castell de Montsoriu. La visita al castell (fora d'itinerari) és molt recomanable, ja que és considerat el castell gòtic més important de Catalunya, seu de la nissaga dels vescomtes de Cabrera. També és destacable la magnífica panoràmica de la comarca i del Montseny que es té des de dalt del turó. El fet de transcórrer per l'interior del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny és l'altre gran atractiu de la ruta.


Municipi: Arbúcies
Distància: 23,9 km
Desnivell: 430 m
Temps estimat: 1 h 45 min
Nivell de dificultat: Difícil