14/06/2019 - Turisme

Les flors, protagonistes a Arbúcies el diumenge 16 de juny amb les Catifes

Enguany es podran veure 24 Catifes i 30 Racons Catifa

La ginesta, la paradella, el clavell, el pi posaran color al Concurs de Catifes Flors Naturals que se celebrarà aquest diumenge 16 de juny. Dos quilòmetres de confeccions florals que es podran veure repartides per diferents carrers del nucli urbà d’Arbúcies. A més, al llarg del recorregut també es podran apreciar els projectes artístico-florals dels Racons Catifa, que després d’11 anys ja han esdevingut una part essencial de la jornada. 

Aquest any seran 24 Catifes les que es podran veure als carrers Camprodon, L’Havana, Sorrall, Pont, Vern, Major, Sant Jaume i Segimon Folgueroles. La majoria de Catifes van a càrrec dels mateixos veïns dels carrers, però d’uns anys ençà les entitats també han pres protagonisme en aquesta festa i participen en la confecció de 5 catifes. A més, els centres educatius del municipi també participen a la catifa del carrer del Vern que es confecciona conjuntament entre els veïns i l’Ajuntament. 

Pel que fa als Racons Catifa, en aquesta 11a edició en podrem veure un total de 30. Els Racons van a càrrec de persones a títol personal i, des de l’any passat, també hi participa l’Ajuntament i el Museu Etnològic del Montseny amb un racó conjunt que es formarà entre l’espai del museu, la plaça 1 d’octubre i la riera d’Arbúcies. 

La jornada de Catifes començarà el dissabte a la tarda, a partir de les 7, amb el dibuix de les catifes als carrers participants al concurs i seguiran diumenge a primera hora del matí amb la confecció de cadascuna de les catifes. Primer, es farà el perfilat dels dibuixos amb el podrit de castanyer i, mica en mica, s’aniran omplint de flors com ara el clavell, la gerbera, el pi, la palla d’arròs, ginesta, entre moltes altres flors que es poden utilitzar. Serà cap al migdia quan es podran veure les primeres confeccions florals acabades. 

A partir de les 5 de la tarda, plantada de gegants a la plaça 1 d’octubre i, a les 6, proclamació de les catifes guanyadores del concurs d’enguany. Finalment, a 2 quarts de 7 es donarà el tret de sortida a la cercavila amb els Gegants i Graellers d’Arbúcies, Breda, Hostalric, Sant Hilari Sacalm; Els Serafins que hi posaran la música, i també hi participaran els grups d’animació Animatic i Witching.