05/08/2019 - Promoció Econòmica

La Federació de Comerç de la Selva presenta davant dels seus associats la nova iniciativa comercial El joc de la Laura a Arbúcies

Es tracta d’una activitat de dinamització del teixit comercial de la comarca

Després de l’èxit del conte La Laura descobreix la Selva, la Federació de Comerç de la Selva va presentar dijous al Museu Etnològic del Montseny d’Arbúcies una nova activitat paral·lela al conte, El joc de la Laura davant dels seus associats i representants dels ajuntaments de la comarca.

L’alcalde d’Arbúcies i regidor de Comerç, Pere Garriga, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a la presentació de la nova iniciativa impulsada des de la Federació de Comerç de la Selva El joc de la Laura. La seva presidenta, Marta Julià, va explicar que el conte, que es va editar l’any passat, tenia com a objectiu treballar en la pedagogia del patrimoni i el comerç de la comarca, ja que segons el municipi, els personatges del conte explicaven històries i llegendes de cada localitat lligades amb el seu teixit comercial. “El joc de taula havia de mantenir l’esperit del conte: el foment del comerç i la descoberta del patrimoni”, va assenyalar Julià.

Isabel Puig, representant de la Federació, va explicar es tracta d’un joc de taula amb recorregut circular en què els jugadors podran començar a qualsevol punt del tauler, triant abans una associació de comerç de la comarca on iniciar la partida. El funcionament del joc és semblant al del Trivial, ja que acabarà guanyant el jugador que aconsegueixi reunir set targetes dels sectors comercials en què s’organitza cada una de les associacions comercials i perquè també es posen a prova els coneixements turístics i culturals de les poblacions representades. Puig va assenyalar que a banda de passar-s’ho bé, “els nens i nenes puguin veure que als municipis hi ha comerços i que s’hi pot comprar”.

A banda d’El joc de la Laura també s’ha creat el cap gros de la Laura com una activitat més de dinamització del teixit comercial de la Selva. En aquest sentit, la gerent de la Federació de Comerç, Montserrat Pujolràs, va dir: “Esperem que tingui molt èxit perquè és un joc divertit i amè. Volem que la mainada i els ciutadans de cada poble se’l facin seu”. Pujolràs també va destacar que les caixes del joc s’han fet a dos centres d’ocupació de la comarca, al Centre Ocupacional d’Arbúcies i al Centre Ocupacional els Astres la Selva de Santa Coloma de Farners.
Finalment, el conseller d’Empresa del Consell Comarcal, Eduard Colomé, que assistia al seu primer acte com a conseller, va agrair poder contribuir amb aquestes iniciatives i va afegir: “Hi ha una revolució comercial, nous hàbits de consum i es compra a cop de click i això genera dificultats pels comerços de la nostra comarca i és per això que des de l’administració pública ens hem de posicionar”.

Hi haurà 20 jocs per municipi i se’n proporcionaran un a cada escola del municipi, així com a la Biblioteca Municipal. La idea és que durant les fires i festes de la vila els nens i les nenes hi puguin jugar i així donar a conèixer el comerç del propi municipi, però també de la comarca.