18/11/2022 - Promoció Econòmica

Fiare i l’Ajuntament d’Arbúcies gestionaran el banc d’aliments municipal

Els usuaris disposaran de targetes moneder de l’entitat cooperativa i ètica

L’Ajuntament d’Arbúcies disposa d’un banc d’aliments frescos municipal des de l’any 2020. La pandèmia va posar al descobert les mancances en els bancs d’aliments gestionats per entitats socials del municipi. Per aquest motiu, el consistori arbucienc va posar en marxa un nou recurs social per dotar Arbúcies d’un banc d’aliments per garantir les necessitats de fruita, verdura, carn i peix de la població usuària de Creu roja i Càritas.

Des d’aleshores, més de 350 persones han utilitzat aquest servei. Després de dos anys de funcionament, l’Ajuntament ha gestionat amb Fiare, banc ètic i cooperatiu, la implementació de targetes moneder d’aquesta entitat per les famílies vulnerables que reben aliments frescos. Aquest mitjà dignifica la gestió de les compres per part dels usuaris i usuàries i és una nova aposta de col·laboració entre l’administració local i l’Economia Social i Solidària (ESS). 

Arbúcies és sòcia de Fiare des del 2018. Des de llavors s’han desenvolupat diferents projectes amb aquest entitat com ara el fons per a la promoció de projectes empresarials ESS, operacions de finançament d’inversió com la nova Llar de Jubilats i l’adquisició de participacions de la cooperativa.

“Seguim generant eines per ajudar els que més ho necessiten i ho fem de la mà de la banca ètica i l’ESS. Sembrem petites llavors que germinin en canvis socials profunds. Més justícia social i menys desigualtats com a objectiu prioritari“, afirma el primer tinent d’alcalde, Jaume Salmeron.