26/05/2023 - Política

Entesa busca revalidar la majoria absoluta per quarta legislatura consecutiva aquest diumenge 28 de maig

Per la seva banda, ERC s’erigeix com el partit del canvi i la CUP no concórrer en aquests comicis

Aquest diumenge 28 de maig hi ha una nova convocatòria electoral i Entesa per Arbúcies (EPA), que es postula com La força del poble buscarà mantenir la majoria absoluta que va aconseguir per primera vegada el 2011, ara fa 12 anys. Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), amb l’eslògan Transformem Arbúcies, s’erigeix com alternativa i trencar amb la majoria hegemònica dels independents.  A aquestes eleccions municipals també hi concórrer el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Per contra, la CUP Arbúcies, en un comunicat, va anunciar que no es presentaria a les eleccions argumentant que “no tenim prou gent disposada a ser regidora”.  

El cens per aquests comicis és de 4.198 arbuciencs i arbucienques, repartits en sis meses electorals. Aquest 2023 hi ha 105 persones més cridades a votar respecte les anteriors eleccions municipals del 2019, quan el cens va ser de 4.093. Com ja hem avançat, aquest 2023 es presenten tres partits: l’Entesa per Arbúcies, encapçalat per Pere Garriga; ERC, encapçalada per Ester Soms; i el PSC, encapçalat per David Carles. Fa quatre anys, Entesa va obtenir 1.822 vots que van correspondre a 9 regidors; ERC va aconseguir 591 vots que es van traduir en 2 regidors i, la CUP, que enguany no es presenta, va obtenir 2 regidors amb un total de 546 vots. Pel que fa al PSC, l’última vegada que es va presentar una llista al municipi va ser al 2011 i va aconseguir 1 regidor amb 178 vots. 

Pel que fa a la participació, a les municipals de 4 anys, es va registrar la xifra més alta amb un 75,54%, al 2015 la participació va ser de 71,07% i al 2011 del 70,95%. 

Pel que fa al seguiment electoral, ho podreu fer a través del Twitter de l’Ajuntament (@arbucies) i de l’Instagram de l’Ajuntament (@ajuntament.arbucies). A partir de les 9 del matí, hora en què obrirà el col·legi electoral, s’anirà fent un seguiment de la participació a les 2 del migdia i a les 6 de la tarda i, un cop acabat l’escrutini, us informarem dels resultats finals. A més a més, també us en podreu informar a través Ràdio Arbúcies (107.6 FM), ja que a partir de quarts de 8 del vespre farà un programa especial per informar de primera mà dels resultats de les eleccions des del mateix col·legi electoral.