18/06/2021 - Urbanisme i territori

Arbúcies aprova el projecte d’ampliació del cementiri municipal

El pressupost d’execució de l’obra és de 62.000 euros

El ple de l’Ajuntament d’Arbúcies va aprovar per unanimitat el projecte constructiu de 51 nínxols a la zona d’ampliació del cementiri municipal, concretament, al carrer Mare de Déu de la Pietat, de nova creació. 

La problemàtica que planteja actualment el cementiri municipal es concreta en què no disposa de suficients nínxols per a cobrir el futur servei de la població, malgrat que es disposa de suficient superfície reservada per aquest tipus de construcció, ja que permet la construcció de 120 nínxols nous i 192 columbaris, distribuïts en tres carrers a diferents però a cotes no accessibles per als vehicles funeraris ni per a la maquinaria d’obra. 

És per aquest motiu que les obres que es proposen en el projecte tenen en compte, per una banda, la necessitat d’ampliar els nínxols i, de l’altra, el fet que els nous carrers no són accessibles amb vehicle. És per això que es proposa la construcció de 51 nínxols prefabricats de fàcil transport i muntatge, que tindran un cost de 62.000 euros. Davant la necessitat i urgència de l’ampliació, les obres es duran a terme aquest 2021. 

Necessitat d’ampliació 
Els anys 2003 i 2008 ja es va dur a terme la construcció de més nínxols. Però passats els anys l’Ajuntament es va trobar amb dificultats per satisfer la demanda de nínxols degut a l’esgotament de sòl del cementiri. És per això que al 2014, amb la voluntat de donar servei a aquells arbuciencs que volien comprar o llogar un nínxol, l’Ajuntament va elaborar un projecte d’ampliació a la part dreta de l’actual cementiri per tal de donar cabuda a més nínxols i columbaris. Aquell mateix any es va habilitar una partida pressupostària destinada a la construcció de 26 nínxols al carrer Santa Julita i un espai per col·locar-hi 20 columbaris. 

El cementiri municipal disposa actualment de més de 1.400 nínxols comptant els 67 sepulcres del cementiri del municipi agregat de Joanet i de 22 panteons. També hi ha l’anomenada tomba dels anglesos, que és un espai de grans dimensions que hi ha enterrades 113 persones, a conseqüència d’un accident d’avió que hi va haver el 1970 al Montseny, al terme municipal d’Arbúcies.