02/03/2021 - Noves Tecnologies

Resintonització de canals de televisió a causa de la implantació del Segon Dividend Digital a Catalunya

Per altra banda, s’han detectat incidències amb els canals d’Atresmedia

Durant els darrers mesos s'ha iniciat el Segon Dividend Digital a Catalunya, i com a resultat d'aquest procés alguns canals de TDT que es reben a Arbúcies han canviat de freqüència en els darrers dies.

Per tal de poder continuar veient correctament tots els canals de televisió, els veïns i veïnes han de portar a terme determinades accions:

  • Als habitatges unifamiliars o edificis de fins a tres o quatre habitatges: només caldrà fer una resintonització a través del comandament a distància del televisor.
  • En el cas dels edificis més grans, de més de tres o quatre habitatges, en canvi, serà necessari contactar amb una empresa instal·ladora de telecomunicacions homologada perquè facin les adaptacions necessàries a l’antena. Un cop fet això, cada veí o veïna haurà de resintonitzar els canals al seu televisor.

El Segon Dividend Digital és un procés que es porta a terme a tota la Unió Europea, amb l’objectiu d’alliberar part de l’espai radioelèctric per permetre el desplegament de les futures xarxes de comunicació 5G. La ciutadania pot obtenir més informació trucant al 012 o a la web del Segon Dividend Digital. 

En paral·lel, s'ha detectat també una incidència amb el grup de canals de ATRESMEDIA (Antena3, LaSexta, NEOX, NOVA, Mega...). S'ha notificat aquesta incidència a Cellnex Telecom, encarregada del manteniment de les antenes de la senyal de TDT, i ens han informat que estan fent les comprovacions pertinents per resoldre-ho el més aviat possible.