15/07/2021 - Notícies

Noves mesures per contenir la propagació de la Covid-19 a partir del 15 de juliol

La restauració i les activitats culturals i festives han de tancar a les 00.30 h

Amb l’objectiu de frenar l'elevada incidència de la pandèmia, el govern ha anunciat noves mesures, entre les quals hi ha la limitació de les trobades socials i la restricció dels horaris de les activitats culturals i festives. 

Restauració i activitats culturals i festives fins a les 00.30 h 
Tota activitat haurà d'estar tancada a 2 quarts d'1 de la matinada. Pel què fa a la restauració, a aquesta hora ja hauran d'haver recollit per tancar i també haurà d'acabar el servei a domicili. En el cas dels esdeveniments culturals, a més, el públic haurà d'estar assegut. A banda dels límits d'aforament, aquests actes hauran de comptar amb un espai de 2,5 metres quadrats per persona. Hauran d'acabar també a les 00.30 h, amb mitja hora per desallotjar activitats musicals per les quals la normativa ja preveu aquest marge.

Limitació del nombre de persones en trobades socials
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aprovat la limitació del nombre de persones, no se'n podran trobar més de 10 en cap àmbit, ni públic ni privat, ni en interior ni en exteriors, llevat que es tracti d'aquelles amb qui estem convivint.

Prohibit menjar i beure 
No es pot menjar ni beure en grup a la via pública, exceptuant els àpats en el marc d'activitats escolars.

El govern també recomana als ajuntaments que limitin l'accés a parcs, platges i altres espais públics exteriors entre 2 quarts d'2 de la matinada i les 6 del matí.