03/07/2020 - Governació

L’Ajuntament d’Arbúcies homenatja les víctimes de l’accident aeri del Montseny

L’acte ha comptat amb la presència del cònsol britànic i familiars de la tragèdia

El cementiri d’Arbúcies ha acollit aquest migdia l’acte d’homenatge a les 112 persones que van perdre la vida avui fa exactament 50 anys, en un accident aeri al Montseny, considerat com un dels més greus de la història del nostre país. 

L’acte ha tingut lloc davant el memorial a les víctimes que hi ha al cementiri municipal, que és conegut popularment com la tomba dels anglesos i ha estat conduït per l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga. En el seu discurs, el batlle ha volgut agrair la gran tasca que van desenvolupar els voluntaris que es van adreçar els llocs dels fets aquell 3 de juliol de 1970 tant per obrir camí i poder accedir a l’indret del sinistre, com a l’hora de recuperar els cossos de totes les víctimes. Garriga ha acabat el seu parlament assegurant: “Totes les persones que es troben aquí enterrades també formen part de la història d’Arbúcies i, l’any vinent, si la situació sanitària ens ho permet, farem un acte de reconeixement tal com es mereixen”. 

Tot seguit, s’ha interpretat El cant dels ocells i s’ha donat la paraula al cònsol britànic, Lloyd Milen, que s’ha afegit a les paraules d’agraïment de l’alcalde donant les gràcies a tots els cossos d’emergència que van participar en la recerca de les 112 persones que volaven en aquell avió Comet en un viatge procedent de Manchestar i que mai va arribar a la seva destinació, Barcelona. 

En representació dels cossos d’emergència han participat a l’acte membres de la Policia Local d’Arbúcies i del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, que juntament amb regidors del consistori, han fet una ofrena floral a la tomba on hi ha enterrades les 112 víctimes. 

Per acabar l’acte, també han volgut adreçar unes petites paraules alguns familiars de les persones que viatjaven a l’avió, que no han volgut perdre’s aquest petit homenatge. Així com també l’historiador Ot Ordeig, que està duent a terme un treball de recerca sobre els fets que van ocórrer aquell 3 de juliol de 1970 al cim de les Agudes. Ordeig ha explicat que s’ha posat en contacte amb tots els familiars per tal de treure l’entrellat d’aquell fatal accident en què, suposadament, el pilot es pensava que estava sobrevolant Sabadell quan en realitat es trobava enmig del Montseny quan va començar la maniobra d’aterratge. Ordeig fa una crida a totes aquelles persones que puguin tenir material inèdit sobre la tragèdia i que el pugui ajudar a l’hora de tirar endavant el documental que vol realitzar i una exposició en col·laboració amb el Museu Etnològic del Montseny. El seu telèfon de contacte és el 607 475 612.