25/08/2023 - Governació

Estabilitzat l’incendi forestal que s’ha declarat a la zona del Molí de les Pipes d’Arbúcies poc després de les 2 de la tarda

En l’extinció del foc hi han treballat 27 dotacions terrestres i 11 d’aèries, així com ADF, caçadors i pagesos del municipi

A partir de les 5 de la tarda s’ha estabilitzat l’incendi que s’ha declarat al costat de la carretera GI-543, a l’alçada del Molí de les Pipes a les 14.08 h d’aquesta tarda a Arbúcies. Tanmateix, encara s’hi està treballant per tal d’extingir els focus que encara hi pugui haver actius i remullar tota la zona que ha estat calcinada. 

Durant tota la tarda, han treballat en les tasques d’extinció un total de 38 dotacions, 11 d’elles aèries (4 avions de vigilància i atac, 3 helicòpters bombarders i un helicòpter de comandament). A més a més, també hi han participat cossos d’ADF d’Arbúcies i la comarca, Protecció Civil, Policia Local, caçadors i diversos pagesos del municipi que han aportat les seves cisternes per subministrar aigua per apagar el foc. Així com diverses empreses que han aportat centenars de litres d’aigua, mascaretes i ulleres. 

En aquest sentit, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha agraït la feina i la col·laboració de tots aquests col·lectius i ha lamentat que, malgrat tenir un parc de Bombers Voluntaris a Arbúcies, aquests no hagin pogut sortir per l’estat de no disponible en què es troba, degut a les reclamacions que estan fent a la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat per una millor cobertura sanitària. 

Garriga  també ha puntualitzat que s’han confinat els veïns d’Els Colls i del Càmping del Vidal, així com les cases de pagès de la zona. I s’ha recomanat als veïns de les urbanitzacions del Palau i de la Joia del Montseny que es tanquessin casa pel evitar intoxicacions amb el fum.