18/09/2019 - Festes

Arbúcies esdevindrà la capital del món catifaire dissabte 21 i diumenge 22 amb la XIV Trobada de Catifaires de Catalunya

Hi haurà un total d’11 catifes i cada municipi participant confeccionarà la seva

El cap de setmana del 21 i 22 de setembre, Arbúcies esdevindrà la capital catalana del món catifaire amb motiu de la XIV Trobada de Catifaires de Catalunya. Arbúcies acollirà els diferents municipis que formen part de l’Associació de Catifaires de Catalunya: Caldes de Montbui, Ripollet, Badalona, la Garriga, Mollet del Vallès, Sitges i també comptarà amb dos pobles gallecs convidats: Ames i Bueu.

Cadascun dels pobles participants a la trobada confeccionarà la seva catifa durant el dissabte al matí al carrer Camprodon (des de Ramon Pagès fins a la placeta dels Encantats). En total, s’elaboraran 11 catifes, ja que l’Associació Montseny Guilleries confeccionarà la catifa de benvinguda i també hi haurà la catifa de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.

Que cada municipi confeccioni la seva pròpia catifa permetrà veure l’estil i manera de fer que té cada poble de fer catifa i observar que, per exemple, Arbúcies és dels únics pobles que perfila els dibuixos de les seves catifes.

Un cop acabades les catifes, a ¾ de 12 del migdia, els catifaires faran la seva ofrena floral a la verge de la Pietat, ja que la Trobada de Catifaires coincideix amb la celebració de l’Aplec de la Capella. A 2/4 d’1 del migdia hi ha programada una passejada per les catifes de les autoritats convidades i la recepció oficial a l’Ajuntament a 2/4 de 2 de la tarda. Després del dinar de germanor catifaire, a la tarda assistiran a l’audició de sardanes de l’Aplec de la Capella que oferirà la cobla L’Arbucienca.

Les catifes quedaran exposades al carrer Camprodon fins diumenge al migdia, quan a la 1 del migdia hi haurà la cercavila amb els gegants i grallers d’Arbúcies que desfilaran per sobre les catifes i posaran el punt i final a la XIV Trobada de Catifaires de Catalunya.