04/12/2023 - Festes

Més de 800 persones a la plaça de la Vila per l’encesa de llums de Nadal a la Fira del Tió d’Arbúcies

Enguany, s’han instal·lat més de 4.000 metres lineals d’enllumenat nadalenc a tot el municipi

En el marc de la 10a edició de la Fira del Tió, la plaça de la Vila d’Arbúcies va aplegar més de 800 persones el dissabte a la tarda per veure l’espectacle d’encesa de llums de Nadal. Un acte que ja ha esdevingut tota una tradició al municipi i que captiva grans i petits. 

La companyia Xarop de Canya va ser l’encarregada de posar música i humor a l’encesa de llums que, aquest any, va anar a càrrec de la regidora de Festes, Maria Lupiáñez, i de l’alcadessa infantil, Pilar Carós. Després de desitjar unes bones festes a tots els assistents, la carpa lumínica instal·lada al voltant de l’arbre centenari de la plaça de la Vila, es va encendre per donar, així, la benvinguda a les festes nadalenques. A més, però, també es va encendre l’entramat de decoració lumínica de tot el municipi, més de 4.000 metres lineals de llums de Nadal que enguany decoren carrers, places i parcs d’Arbúcies. 

A banda de l’encesa de llums de Nadal, durant tot el cap de setmana, al carrer Camprodon hi va haver el mercat de parades d’artesans i d’articles de regal nadalencs i on hi van passar entre 4.000 i 5.000 persones. També es va poder visitar el pessebre gegant instal·lat a la plaça de la Vila i que també va comptar amb un gran nombre de visites, unes 1.500 al llarg de tot dissabte i diumenge al matí. 

El gran atractiu de la fira, però,  van ser els nombrosos tallers i activitats infantils que es van organitzar com ara el taller de fer el bastó per fer cagar el tió, en el qual hi van passar més de 600 infants o la gimcana tionera de diumenge al matí en què hi van participar més de 100 nens i nenes. Però també cal destacar l’activitat d’anar a buscar el tió al bosc, en la qual hi van assistir unes 40 famílies i els tallers de decoracions nadalenques que van organitzar l’Escola Carulla i l’Escola Vedruna. 

Finalment, el Museu Etnològic del Montseny, que també va organitzar jornada de portes obertes durant tot el cap de setmana, va acollir més de 800 visitants, que van poder visitar les sales d’exposició permanent i l’exposició temporal Aromes i sabors del bosc, de Salvador Riera.