30/05/2024 - Festes

Arbuciencs i arbucienques es preparen per viure un any més les Enramades

La botifarrada d’aquest vespre a la plaça de la Vila donarà el tret de sortida a la festa

Avui dijous a dos quarts de 8 del vespre es donarà el tret de sortida a les Enramades  amb la tradicional botifarrada popular que aplegarà 3.500 persones. El primer acte d’unes festes que s’allargaran fins al dimecres 5 de juny. 

Les banderetes ja decoren els carrers del veïnat de la plaça, que avui al vespre rebran centenars d’arbuciencs i arbucienques per a la botifarrada i amb moltes ganes de celebrar un any més la festa més estimada, més esperada, les Enramades. La botifarrada popular vindrà seguida per la traca inaugural i, tot seguit, les notes del Pasodoble ligero donaran el tret de sortida a la passada de la Plaça. Una passada que acabarà a la plaça de la Vila amb tots els arbuciencs brandant les atxes al ritme de la música i saltant i ballant, celebrant que les Enramades han arribat un any més. Les sardanes, el xotis i el vals tampoc hi podran faltar. I, com cada any, es tancaran els actes de la passada de la Plaça amb una actuació musical. 

Demà divendres 31 de maig, a ¼ de 12 del matí, passada matinal amb la Cobla Montgrins i, a la 1 del migdia, serà l’hora de ballar la dansa de la plaça. Com cada any, la Cobla Montgrins oferirà els concerts de tarda, enguany es faran a la Llar de Jubilats a 2/4 de 5 de la tarda i, a les 7 del vespre, sardanes la plaça de la Vila i cloenda del curs de Sardanes a les escoles amb berenar per a tots els participants. L’any passat, en què va tenir lloc la primera edició d’aquest projecte als centres del municipi, va ser tot un goig veure petits i grans ballar sardanes al voltant de l’arbre de la Llibertat. 

Els actes seguiran amb la més esperada per a tots els joves, la passada del Castell. Començarà amb la concentració de colles a la plaça de la Vila, allà tothom podrà veure el disseny de samarreta que ha fet cada colla i després del pregó i l’encesa de la traca, la xaranga donarà pas a la passada que transcorrerà pels carrers del Castell fins arribar a la placeta de Ca la Rossa, on tindrà lloc el concert de nit amb Banda Neon i Animal Show. 

Les Enramades seguiran dissabte amb l’enramada del Castell, diumenge amb la passada del Sorrall, dilluns amb l’enramada del Sorrall i la passada de Magnes, dimarts amb l’enramada de Magnes i la passada de la Carretera i dimecres amb l’enramada de la Carretera i el Fi de Festa. I, entre passada i enramada, concerts, sopars i festa, molta festa!