06/06/2024 - Festes

Acaben les Enramades d’Arbúcies, enguany marcades per la pluja

Durant el concert de fi de festa es van entregar els diferents premis dels concursos de Catifes i Enramades

“Aquest any hem viscut unes Enramades en què ens ha plogut molt, però malgrat això, han estat unes festes molt participatives i en què tots els veïns i veïnes us hi heu bolcat per viure-les intensament”. Així començava el seu discurs la regidora de Festes, Maria Lupiáñez, a la mitja part del concert de fi de festa de les Enramades que es va celebrar ahir dimecres a la plaça de la Vila amb la Cobla Montgrins. 

I és que feia anys que no es veia ploure tant durant aquesta festa. Tot i les inclemències meteorològiques, la regidora va recordar que tots els actes s’han pogut tirar endavant i només s’han vist afectades per canvis d’ubicació algunes activitats. Lupiáñez posava èmfasi en la participació dels arbuciencs i arbucienques perquè enguany ha estat un dels anys en què s’han enramat més carrers i que, a més a més, han participat al concurs d’enramar carrers i places. Han estat un total de nou carrers i, de tots ells, els tres guanyadors del certamen van ser el carrer Santa Fe, el tram del carrer Sorrall del veïnat de Can Tort I el carrer Pau Casals. 

Enguany, que l’Ajuntament també va organitzar el concurs de balcons florits, les guanyadores van ser Anna Prats, Olena Romayeva i la façana número 18 del carrer Domènec Refart. Pel que fa al concurs de rodolins, la guanyadora va ser Berta Portet. Pel que fa als concursos d’Enramades, també es va fer entrega dels diplomes als tres guanyadors (Israe Marouan, Aina Noguera i Rim Amejji) als sis finalistes (Eudald Álvarez, Harvir Kaur, Ritaj Ejjarouate, Bernat Badia, Aran Fernández i Hafsa Lhalloubi) del concurs de de dibuix per la portada del llibret d’Enramades. 

Finalment, es van entregar els cinc premis del concurs de Catifes d’enguany. El premi a l’originalitat i al disseny per la catifa del Segimon Folgueroles, el premi a la varietat de flor per a la catifa dels Amics del carrer Castell i per a la catifa de l’IES Montsoriu. I el premi al treball va ser pels Catifeixons i pels veïns del carrer Major. 

Un cop acabat el lliurament de premis, la Cobla Montgrins va oferir la segona part del concert i, com no podia ser d’una altra manera, les notes de la passada al voltant de l’Arbre de la plaça van posar el punt final a les Enramades 2024.