24/03/2023 - Educació

Nou projecte de prevenció i detecció de bulling a les escoles d’Arbúcies

Els tallers donen resposta a la demanda de la comunitat educativa per treballar els valors de convivència i cooperació

L'Ajuntament i la cooperativa Fil d'Arianne han endegat, amb la col·laboració de les dues escoles de primària del municipi, un nou projecte de formació, detecció i prevenció de bulling i l'assetjament escolar.

El projecte, en fase de prova pilot, inclou el desenvolupament de tres sessions formatives i de treball pràctic amb el professorat i els alumnes dels graus mitjans de les escoles Dr. Carulla i Vedruna. 

Fil d'Arianne és un col·lectiu format per persones educadores, psicòlogues i pedagogues que fa anys que treballen en l'àmbit de la prevenció de problemàtiques de convivència i/o abusos en l'entorn escolar. Aquesta iniciativa pretén dotar d'eines el personal docent i conscienciar la nostra canalla. Els tallers donen resposta a la demanda de la comunitat educativa per treballar els valors de convivència i cooperació a les aules inclosa en el Pla local d'educació.

"Treballem per donar més eines als mestres i alhora transmetre valors educatius els nostres alumnes. A més, ho fem amb un col·lectiu de l'economia social pels valors afegits que això implica. Una aposta innovadora amb una aplicació pràctica immediata", conclou el regidor d’Educació, Jaume Salmeron.