28/06/2022 - Educació

El PFI de l’Escola d’Adults d’Arbúcies celebra 10 anys

Durant aquests anys s’hi ha matriculat més de 200 joves

Aquest mes de juny han acabat les classes del curs 2021-2022 del Programa de Formació Integral (PFI) que es gestiona des de l’Escola d’Adults d’Arbúcies. Un projecte que enguany celebra el seu 10è aniversari des que va començar a caminar el curs 2012-2013. 

El PFI és un programa adreçat a joves que per motius diversos no tenen l’Educació Secundària Obligatòria.  

En aquests 10 anys, s’hi ha matriculat un total de 225 joves, dels quals 176 alumnes han obtingut algun tipus de diploma o certificat; un 42 per cent s’han graduat amb l’ESO o que han superat les Proves d’Accés a la Formació Professional. Així, tots aquests alumnes han pogut continuar el seu itinerari formatiu amb altres estudis com ara electromecànica, administratiu, imatge i so, auxiliar d’infermeria, farmàcia, atenció a les persones en situació de dependència, informàtica, esports, cuina i hostaleria i batxillerat. 

A més, els alumnes que ho han desitjat, també han pogut fer pràctiques en empreses de la comarca de La Selva que han col·laborat mitjançant convenis amb l’Ajuntament d’Arbúcies. D’aquesta manera, han pogut conèixer professions com ara la de pintura i decoració, jardineria, veterinària, jardí d’infància, farmàcia, mecànica, administració, cuina, planxa i pintura, soldadura, esport i lleure i indústria química. 

Per últim, al finalitzar el curs, se’ls ha ofert la possibilitat de realitzar algun curs complementari de disciplines professionals diferents: maquillatge professional, cuina i restauració, mosso de magatzem, tapisseria general, màrqueting digital i anglès comercial.