05/09/2022 - Educació

Arrenca el curs escolar per als alumnes d’infantil i primària, enguany, més aviat i amb horari reduït

El dimecres 7 de setembre ho faran els alumnes del Jardinet i de l’INS Montsoriu

El curs 2022-203 comença aquest dilluns 5 de setembre per a infantil i primària i s'acabarà el 22 de juny. Per als alumnes de la Llar d’Infants El Jardinet i d'ESO, batxillerat i formació professional de l’INS Montsoriu el curs comença dos dies més tard, el dimecres 7 de setembre, i acabarà dos dies abans, el 20 de juny del 2023.

Aquest curs hi haurà un dia més de lliure disposició a les escoles i les vacances de Nadal aniran del 22 de desembre al 8 de gener del 2023. 

Els principals canvis d’aquest curs escolar són els següents: 

L'horari lectiu serà de 9 a 13 h, amb servei de menjador per a tots els infants i activitats d'oci educatiu a la tarda, sense cost extra per a les famílies, perquè els alumnes es puguin quedar a l'escola fins a les 16.30 h, com fins ara. Per altra banda, a les escoles concertades faran una hora de classe més que la pública, de 15  a 16 h, que correspon a la sisena hora lectiva. Fins a les 17 h  també serà estona de lleure.

Un dia més de lliure disposició i vacances de Nadal més llargues 
Per mantenir el nombre d'hores lectives, l'avançament del curs també es compensa allargant les vacances de Nadal i amb un dia de lliure disposició més per als centres. 

En comptes dels tres que hi ha actualment, aquest curs n'hi haurà quatre. Educació proposa que aquest dia, que pot fixar cada centre, sigui al segon trimestre, que és el que té menys festius.

Les vacances de Nadal també seran més llargues: del 22 de desembre al 8 de gener del 2023, tots dos inclosos.

La vacances de Setmana Santa seran del 3 al 10 d'abril del 2023.

El final de curs serà el 22 de juny per a l'alumnat d'infantil i primària i el 20 de juny per al de secundària, batxillerat i FP.