25/11/2022 - Educació

Anna Ferrer i Queralt Zamora, Premis de Recerca Jove 2021

L’IES Montsoriu també va ser guardonat a la mateixa gala

Les arbucienques Anna Ferrer i Queralt Zamora han estat reconegudes amb el guardó Premis de Recerca Jove (PRJ) 2021, en un acte que va comptar amb la presència del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray. 

Anna Ferrer va rebre el premi Luciana Calvo pel treball de recerca L’ús del llenguatge inclusiu en els partits polítics a Catalunya. Un guardó que reconeix als dos millors treballs de recerca que aportin reflexió, anàlisi i propostes sobre temes relacionats a algun dels tres àmbits temàtics de la Revista de Llengua i Dret, publicada per l’EAPC atorgat conjuntament amb l’EAPC. I, Queralt Zamora va ser guardonada amb els PRJ d’investigació científica  amb el treball de recerca Disseny i construcció d’un prototip de vehicle automòbil. A més a més, l’IES Montsoriu, centre del qual procedeixen les dues arbucienques, també va ser premiat. 

En l’edició d’enguany, es van distingir un total de 86 estudiants de 3r i 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà o superior per la realització de 77 treballs d’investigació científica. Els PRJ, creats el 1981, tenen com a objectiu distingir els millors treballs de recerca fets, de forma individual o en grup, durant més d’un any per estudiants de tot Catalunya que fan recerca d’excel·lència, demostrant un esperit científic. Alhora també reconeixen l’esforç en el foment de la recerca del centres on estudien. Els guardons són atorgats pel Govern, a través del Departament de Recerca i Universitats i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), i estan dotats amb 850 euros, en el cas dels alumnes, i amb 2.500 euros, destinats a l’adquisició de llibres i publicacions per a la biblioteca o equipament cientificodocent, pel que fa als centres guardonats.