25/04/2024 - Cultura

S’obre al públic el nou espai infantil i juvenil de la Biblioteca d’Arbúcies

L’ampliació compta amb un fons de 7.800 llibres i contes

En mig d’una gran expectació es va inaugurar ahir a la tarda la nova zona destinada al públic infantil i juvenil de la Biblioteca Municipal d’Arbúcies, que va comptar amb la participació de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, el regidor de Cultura, Jordi Romero, el president de l’Associació de Jubilats d’Arbúcies, Manel Serras, els regidors del Ple dels Infants i la directora de la Biblioteca, Sílvia Fontbona. 

La sala gran d’aquest espai, situat al primer pis de l’edifici de Can Cornet, es va omplir de gom a gom per assistir a la inauguració. Un acte que va encetar la directora de la Biblioteca i que va destacar que aquest espai compta ara amb 7.800 contes i llibres, volums de què ja es disposaven. Fontbona també va assenyalar que el mobiliari i els bucs de contes estan pensats perquè estiguin a l’abast dels més petits. 

En aquest sentit va parlar el regidor de Cultura, que en el transcurs del seu discurs va agrair la tasca feta pel personal de la Biblioteca que “amb pocs recursos ha sabut concebre un gran espai per als infants i joves del nostre municipi”. Per la seva banda, el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i també exregidor de Cultura de l’Ajuntament d’Arbúcies, va voler donar les gràcies per fer-lo partícip d’aquest acte perquè també havia posat  el seu granet de sorra perquè aquesta nova zona fos una realitat quan exercia el seu càrrec. Els regidors del Ple dels Infants van participar a l’acte amb la lectura d’una poema de Joana Raspall, que va donar pas al discurs de l’alcalde. 

Garriga va voler fer una pinzellada a la història de la Biblioteca des que es va inaugurar a finals dels anys 60 a l’edifici de l’Obra Social la Caixa al carrer Camprodon fins al 1999 quan l’Ajuntament la va traslladar a l’actual edifici de Can Cornet mentre s’havia de dissenyar un nou equipament. Garriga recorda que, després de molts anys i diversos projectes fallits, “ara hem ampliat la Biblioteca al primer pis de Can Cornet perquè “volem que les famílies puguin utilitzar aquest equipament i puguin venir amb els seus fills a gaudir de la lectura, ja que fins ara l’espai existent no permetia fer-ho amb normalitat”, va assegurar l’alcalde. 

L’ampliació de la Biblioteca permetrà que l’equipament passi de tenir els 150 m2 actuals a incorporar tota una planta de 173 m2, la qual cosa significa que aquest espai dedicat als infants i joves del municipi passarà a tenir 323 m2, 7.800 llibres, quatre ordinadors que s’afegiran als dos que hi ha ara a la planta baixa de la Biblioteca, 20 places de lectura, 1 aula de treball en grup, 1 aula per treballar amb ordinador i també disposarà de mobiliari adaptat als nens i les nenes per a una lectura informal i relaxada. A més a més, s’han duplicat els bucs dels contes i s’ha donat més importància al còmic, així com també a la secció dedicada a treballar les emocions i l’educació en valors.