28/12/2022 - Cultura

L’arbucienc Roger Tarrés debuta com a escriptor amb la novel·la fantàstica "Fills d'Èodhum. L’amenaça verda"

En aquesta trilogia hi podem trobar referències al Montseny i a Montsoriu

Roger Tarrés i Rodrigo, un arbucienc de només 29 anys, ha publicat la seva primera novel·la fantàstica Fills d’Èodhum. L’amenaça verda.  El primer llibre d’un trilogia ambientada en un món medieval, protagonitzat per una jove guerrera d'ulls blaus. 

“La trilogia transcorre en un món medieval amb castells, muralles, armadures, batalles, jerarquies socials de l'època i, també, molta zona de bosc. Penso que són tres elements presents a Arbúcies: el poble, el bosc i el castell”, assenyala Tarrés. El jove explica que com a arbucienc va passar la seva infància al Montseny i cada any visitava el castell de Montsoriu. Per tant, assegura: “He begut molt de temes medievals i de natura i des de petit he llegit molta fantasia. Em va sortir natural escriure una història així". 

Però des de quan Roger Tarrés és escriptor? Ell mateix explica: “Sempre havia tingut al cap ser escriptor, fins que un dia vaig saber trobar l’espai necessari i la comoditat idònia a la meva vida. Al cap d’uns anys d’aprenentatge a través de blogs, clubs i el curs de narrativa de l’Ateneu Barcelonès, em vaig veure capaç d’encarar el primer projecte seriós, una trilogia: Fills d’Èodhum

Això va ser al 2020 i, al novembre d’aquest 2022 ha presentat el primer volum, L’amenaça verda i, a la primavera de l’any vinent té previst veure la llum el segon volum i, la mateixa tardor del 2023, la tercera part de la trilogia. Dit així sembla que el procés d’escriptura hagi estat relativament senzill, però Tarrés explica que no ha estat gent fàcil. “És com tot: hi ha dies que estàs cansat després de treballar, o que no t'acabes de notar àgil, o mil raons que converteixen l'escriptura en un procés complex i, almenys en el meu cas, difícil. Podria parlar molt sobre els entrebancs que m'he anat trobant i que m'estic trobant, però val la pena un cop veus la feina feta”.

Fent un cop d’ull a la seva web (www.rogertarres.com), dona la impressió que la carrera d’escriptor del jove arbucienc no acabarà aquí, i Tarrés ho confirma: “Jo vull seguir escrivint, ho tinc claríssim i per això tinc la web i hi dedico tantes hores. Ara bé, no sé ni què ni quan, però sí que et puc dir que unes quantes idees”. 

Tarrés va estudiar física i treballa en una consultoria de mercats financers. Reconeix, però, que fins a l'últim moment va estar dubtant si estudiar física o història i que amb aquest llibre ha equilibrat una mica la balança. Fills d'Èodhum és fruit de la passió de l'autor per la història i la natura i també perquè: "Sempre m'ha agradat el món medieval i des de petit he llegit molts llibres de fantasia, des de Harry Potter fins a Eragon, i m'hauria agradat trobar algun d'aquests llibres escrit originàriament en català", subratlla. Ara ell ho ha fet, gràcies a la seva història i a l'aposta de Fanbooks per la literatura juvenil fantàstica en català.