25/09/2020 - Atenció a les persones

El banc municipal d’aliments frescos i butà beneficia 221 persones d’Arbúcies aquest any

L’ajuntament va implantar el recurs durant el confinament i l’incorpora al catàleg de serveis a les persones

Arbúcies ha ampliat el catàleg de serveis en l’àrea d’atenció a les persones. El mes de març l’ajuntament va llançar dues campanyes de solidaritat ciutadana per aconseguir ampliar els recursos municipals en aliments frescos i butà. Les Campanyes Fes caliu i ArbúciesxArbúcies van recollir més de 180 aportacions d’arbuciencs i arbucienques.

L’actual situació social i econòmica requereix d’un increment de recursos alimentaris i energètics per a moltes famílies que han passat a estar en situació de vulnerabilitat, sobretot aquests darrers mesos.

El nou recurs municipal complementa la tasca que ja presten al municipi Càritas i Creu Roja des dels bancs d’aliments. El banc municipal proveeix de productes frescos com verdures, fruites, carn i peix , donat que aquests productes no es troben dins les cistelles dels bancs d’aliments. El mateix passa amb el proveïment de butà.

En només sis mesos, aquest nou recurs dona servei a 87 famílies usuàries, arribant a un total de 221 persones beneficiàries dels productes. El finançament dels recursos es duu a terme amb recursos municipals, aportacions solidàries i un conveni signat amb l’Obra social La Caixa per garantir la continuïtat del servei.

Estem preparant els recursos econòmics i tècnics per consolidar el banc municipal el 2021. Les necessitats són moltes però la xarxa de col.laboració entre l’ajuntament, la ciutadania i institucions privades ha resultat un model d’èxit. Som aquí per ajudar la gent., explica el regidor arbucienc Jaume Salmeron.

Arbúcies reforçarà algunes línies d’acció social dins el pla social contra la Covid 19 que s’aprovarà les properes setmanes.