09/12/2019 - Atenció a les persones

Augmenta un 9,5% el salari de les treballadores del SAD de l’Ajuntament d’Arbúcies

El Servei d’Atenció Domiciliària atén 68 usuaris cada mes

A partir de l’1 de gener de 2020, els treballadors i les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària de l’Ajuntament d’Arbúcies cobraran un 9,5 per cent més de sou per sobre del conveni d’aquest col·lectiu, segons ha anunciat el regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron.

Aquesta iniciativa pretén millorar les condicions laborals de tots els treballadors que formen part del SAD, cuidadores, netejadores i personal administratiu, per tal d’aconseguir una estabilitat en la plantilla de treballadors i treballadores i així obtenir un vincle de confiança amb la persona de la qual es té cura. A més a més, també es professionalitza aquest sector laboral.

En aquest sentit, Salmeron afirma: “Un dels objectius era dignificar les condicions de treball i econòmiques i posar en valor que aquest col·lectiu, que fa una gran feina, perquè està treballant amb persones, cosa que és cabdal en la nostra societat”.

El Servei d’Atenció a les Persones fa 5 anys que es gestiona de manera municipalitzada i de forma cooperativa. Actualment, s’està atenent a 68 usuaris al mes i, des de fa 4 anys, l’augment de serveis ha estat del 290 per cent. “Després de consolidar el servei, ara toca millorar les condicions econòmiques dels treballadors i treballadores”, assegura el regidor d’Atenció a les Persones. Salmeron conclou: “La millora de les condicions socials, laborals i econòmiques dels treballadors i treballadores és possible només quan els serveis públics es gestionen de manera municipalitzada i des de la vessant de l’economia social i cooperativa”.