06/03/2023 - Activitat Física i Esports

Prop de 400 ciclistes participen a la 20a edició de la Vinyabike d’Arbúcies

Abans de l’inici de la cursa, es va fer un sentit homenatge a Narcís Pelegrí

Un any més, la Marxa Popular BTT d’Arbúcies, Vinyabike, que organitza el Club Ciclista Arbúcies, ha tornat a arribar als 400 participants en un any en què s’ha celebrat la 20a edició d’aquesta cursa. Com cada any, hi havia tres recorreguts diferents: el curt, de 25 quilòmetres; el llarg de 36 quilòmetres; i l’infantil, de 3 quilòmetres.  

Abans de la sortida, però, a la zona esportiva de Can Pons, va tenir lloc el memorial Narcís Pelegrí, en què des del Club Ciclista Arbúcies juntament amb els seus companys de colla, van voler retre un sentit homenatge a Narcís Pelegrí, que ens va deixar ara fa cinc mesos i que estava molt vinculat al món del ciclisme arbucienc. 

Eren les 9 del matí quan es va donar el tret de sortida de la cursa i, al cap d’una hora, ja començaven a arribar els primers participants del recorregut curt i que van ser en primera posició Marcel Márquez Alsina amb un temps d’1:04:36; l’arbucienc Zoil Rosés Gutiérrez amb 1:04:36 va fer-se amb la segona plaça del podi; i, la tercera posició va ser per Martí Lázaro Llorens amb un temps d’1:09:49. Pel que fa a la categoria femenina, Maria Gutiérrez Pérez amb un temps d’1:26:24 va aconseguir la primera posició; Míriam Codina Castillo amb un temps d’1:28:19 la segona plaça; i, el tercer calaix del podi va ser per a Mònica Geremias Redondo amb un temps d’1:32:50. 

Pel que fa al recorregut llarg, els guanyadors van ser Martí Aran Calonge amb un temps d’1:40:29 va obtenir la primera posició; Ferran Puiggermamal Roca la segona plaça amb un temps de 1:44:18; i Jordi Espinar va aconseguir la tercera posició amb un temps de 1:44:42. 

Des del Club Ciclista Arbúcies, el seu president, Jordi Borrell, va destacar la bona organització de la cursa i la gran participació que hi va haver un any més, malgrat que aquest any la Vinyabike va coincidir amb altres competicions puntuables. En aquest sentit, la regidora d’Activitat Física i Esport, Anna Rotllant, també va remarcar: “Hem arribat a la 20a edició de la Marxa Popular BTT i ho hem fet amb una alta participació, cosa que demostra que ja és una cursa consolidada en un entorn privilegiat com és Arbúcies”.