La vall d'Arbúcies

Arbúcies i el Parc Natural del Montseny

Vall d'ArbúciesLa vila d’Arbúcies se situa en un paratge de gran bellesa, al bell mig del Parc Natural del Montseny i de la zona de les Guilleries, declarada zona de protecció d’espais d’interès natural. Això fa que el nostre municipi gaudeixi d’una diversitat botànica i faunística excepcional que permet al visitant ser testimoni, en pocs quilòmetres, de paisatges típicament mediterranis fins a uns de subalpins a les Agudes.

Aigua, font de riquesa
Un altre element natural molt destacable és l’aigua: al llarg del territori trobem una gran quantitat de fonts, rierols i rieres, entre les que destaca el naixement de la riera d’Arbúcies, principal afluent del riu Tordera.

L'aigua és una font de riquesa natural i també comercial ja que al nostre terme municipal hi ha quatre plantes d’envasament d’aigua prou conegudes en el nostre país. Arbúcies ha apostat clarament per potenciar l’aigua com un element que cal preservar pels seus usos i qualitat.

Arbre centenari
El nucli urbà d'Arbúcies està ple de racons i indrets per descobrir, com la Plaça de la Vila, presidida pel monumental plàtan, de més de 100 anys, plantat en motiu de la primera república, carrers pintorescos —el Sorrall, Magnes, Pietat i el Castell— i construccions modernistes, com l'antiga Granja Royal del carrer Francesc Camprodon, que destaca pels esgrafiats de la façana.

Una passejada pels carrers de la vila també us permetrà descobrir les típiques bombes d'aigua, unes fonts que bombegen l'aigua a través d'un eix manual. A més, en tot el terme municipal trobarem un gran nombre de fonts, situades en un entorn tranquil.

L'atractiu paisatgístic de la població es complementa amb una oferta cultural i lúdica molt àmplia: Les Enramades, fires com la de Terra de Bruixes i Bandolers i la Fira de Tardor, excursions a peu o en bicicleta. etc.

Tríptic turístic "Vall d'Arbúcies. Parc Natural del Montseny"

Vall d'ArbúciesVall d'ArbúciesVall d'Arbúcies
Vall d'ArbúciesVall d'ArbúciesVall d'Arbúcies
Vall d'ArbúciesVall d'ArbúciesVall d'Arbúcies
Vall d'ArbúciesVall d'Arbúcies
Vall d'ArbúciesCercador

Turística

Tríptic turístic "Vall d'Arbúcies. Parc Natural del Montseny"

Oficina d'Informació Turística
Adreça: c/ Major, 6
Telèfon: 972 16 24 77
Fax: 972 86 09 83
ofturisme@arbucies.cat
Més informació