Ajuntament d'Arbucies

Fira de Tardor i Festa del Flabiol

dissabte 4 i diumenge 5 de novembre de 2017Enguany, la Fira de Tardor i la Festa del Flabiol s'uneixen el cap de setmana del 4 i 5 de novembre per viure la gastronomia, el patrimoni, la natura, la música, els bolets, les castanyes i l'artesania.

Arbúcies, Parc Natural del Montseny


La Festa del Flabiol és única en el seu gènere a Catalunya i representa la recuperació d'un dels instruments emblemàtics i populars catalans, amb tallers de construcció de flabiols, balls i concerts.

La Festa del Flabiol té dues vessants importants: la musical i la formativa, i és per això que combina els apreciats i populars concerts als carrers amb tallers i xerrades sobre aquest i d’altres instruments similars.

Flubiolers del Montseny
Arbúcies té una tradició flabiolaire molt arrelada. A la nostra vila tenim els Flubiolers del Montseny, un grup o cobla de flabiols que fa música tradicional i popular tocant a veus en cobla de dos o tres flabiols acompanyats de bombos. Sovint acompanyen el grup de Ball de Garlandes fent la música en directe en les seves actuacions, tant a Arbúcies com a altres llocs.

Més informació a la web del flabiol
http://flabiol.trad.org/festa o a la web de la http://www.festadelflabiol.cat/


Organitza: Ajuntament d’Arbúcies - Comissió Festa del Flabiol

Col·laboren: Generalitat de Catalunya, Centre Promotor de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Diputació de Girona. Consell Comarcal de la Selva.


CONCURS DE RECEPTES DE CUINA DE LA BIOSFERA


Aquest any en el marc de la Fira de Tardor i Festa del Flabiol es tornarà a celebrar el Concurs de Receptes de cuina de la Biosfera. Un certamen amb la finalitat de mantenir viva una part molt important de la nostra cultura, i de promoure alhora la producció i el consum sostenibles dels aliments locals, la Reserva de la Biosfera del Montseny i els ajuntaments d’Arbúcies, Montseny, Seva i Viladrau, convoquen un concurs de receptes de cuina tradicional, adreçat a tota la població. A Arbúcies es celebrarà el dissabte 4 de novembre.

Trobareu les bases del concurs i la fitxa per participar més avall.Cercador