Nadal: Patges carters, Cavalcada de Reis i Llums de Nadal

Durant la Fira del Tió te lloc l’encesa de llums de Nadal d’Arbúcies. Aquesta encesa marca l’inici del Nadal i fins que no s’acaben tots els actes no es treu d’il·luminació dels carrers.

El Nadal a Arbúcies engloba diferents actes com l’encesa de llums, la Fira del Tió, el Caga Tió, el Parc de Nadal, el Patge carter i l’arribada dels Reis Mags. Tot i així, des de l’àrea de festes només s’organitzen els dos últims actes. 

L’arribada del patge carter s’organitza des del Centre Parroquial i amb la col·laboració de l’Ajuntament. Té lloc els dies després de Nadal i és l’ocasió ideal per tenir el primer contacte amb Ses Majestats. De 10 a 1 del matí i de 3 a 7 de la tarda, hi ha un patge real estàtic a la Plaça de la Vila i els infants del poble poden anar a deixar les seves cartes i a conèixer el patge reial. 

Acte següent es celebra el dia 3 de gener amb la contesta de Ses Majestats. Els patges carters retornen les respostes dels Reis d’Orient porta a porta i emplenen de màgia les llars dels més petits d’Arbúcies. 

Finalment, el dia 5, la nit de reis es fa la cavalcada. Ses Majestats surten de l’Ajuntament després de fer un parlament i recorren els carrers principals de la Vila (c/ Campodón i c/ Germana Assumpta) tot acabant a la Plaça de la Vila, on els infants poden pujar a saludar i a fer-se fotos amb els Reis Mags.