Cicle musical Arbsons

Arriba l’Arbsons

El concert del Glòria de Vivaldi que es va fer el passat 14 de gener va obrir el cicle musical que cada any organitza la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Arbúcies. L’Arbsons reprèn la seva activitat el proper diumenge 4 de febrer, amb l’actuació de la pianista Rosa Badenas i el seu fill Manel Planchart, de 19 anys i estudiant del Conservatori del Liceu, que interpretaran peces de Granados, Beethoven i Liszt, entre d’altres coneguts genis de la música. Tots els actes es portaran a terme a la Llar de Jubilats a les 6 de la tarda.

El cicle Arbsons es desenvoluparà fins a finals de març, amb dos altres concerts i un espectacle musical infantil de molt nivell, que agradarà a petits i grans. Justament, aquesta serà la segona actuació que s’oferirà, el diumenge 25 de febrer. L’obra es titula Monsieur Croche i la presenta la companyia del Príncep Totilau. Està basada en els somnis del compositor francès Claude Debussy.

Les dues últimes actuacions prenen un altre caire. El diumenge 14 de març, ens visitarà el grup musical 4GAMI que canta a a capella amb quatre veus treballades i harmonies sorprenents. Un dels components del grup és en Iago García, cantant de l’Orquestra Principal de la Bisbal i fiscorn de la Cobla Arbucienca. I l’últim concert, el 25 de març, l’oferirà una vella coneguda dels aficionats arbuciencs a la música, la soprano Laia Frigolé, que ja ens havia visitat fa dos anys, i que aquesta vegada compartirà l’escenari de la sala Daniel Martí amb la mezzosoprano Georgina Reyner i la pianista Lamia Bensmail. El seu repertori es basarà en peces conegudes de diverses òperes de Mozart, tot i que s’incorporarà també alguna ària d’altres autors.

Arbsons és un cicle de concerts de petit format que al llarg dels anys ha permès als arbuciencs i arbucienques gaudir de les expressions musicals més diverses, amb una base de qualitat molt notable.


Les entrades es podran comprar a La Gabella els dies anteriors a cada concert.


Preus entrades:
Adults: 5 euros
Nens de 3 a 12 anys: 3 euros
Alumnes Escola de Música: 2 euros


PROGRAMA DE CONCERTS

- Diumenge 4 de febrer, a les 6 de la tarda, a la Llar de Jubilats: Rosa Badenas i Manel Planchart. Aquest concert oferirà una selecció de música romàntica de compositors com Beethoven, Liszt i Txaikovski però també s’endinsarà en el nacionalisme espanyol amb obres de Turina i Granados. A més, el programa també inclourà un passeig per algunes de les grans bandes sonores de la història del cinema. Tot això de la mà de dos pianistes, de dues generacions que comparteixen la màgia del piano.- Diumenge 25 de març, a les 6 de la tarda, a la Llar de Jubilats: Monsieur Croche és un espectacle d’actors, titelles i màscares per a infants, amb música per a piano de Claude Debussy interpretada en directe. En aquest espectacle escenifiquem un somni imaginari, en el qual el compositor Claude Debussy i la seva dona, Emma Bardac, viatgen en una illa fantàstica. En aquest indret encantat, on habiten sirenes, ocells exòtics, insectes gegants i altres éssers màgics, el compositor trobarà la inspiració per crear noves peces musicals. A partir d’aquesta vivència, la parella tornarà al París de la Belle Époque, des d’on Debussy escamparà la seva música per tot el món i al llarg dels anys.
Amb la intenció d’apropar la música de Debussy a infants a partir de 3 anys, hem creat un espectacle que té com a acció central la recerca de la llibertat tant en els infants com en els artistes fent un paral·lelisme entre el descobriment del món que es produeix en la infantesa i la creació artística. Les primeres impressions que desperta la naturalesa en un nen són d’una força extraordinària però, malauradament, al llarg de la vida es van apaivagant, convertint la infantesa en un paradís perdut. Únicament els somnis o els artistes ens mantenen lligats a aquestes impressions primigènies. És per això que hem plantejat el nostre espectacle com el somni d’un artista.
Els somnis i l’art (com la música de Debussy) intenten posar ordre i comprendre un món de sensacions caòtic. El nostre espectacle, però, no intenta donar respostes al misteri de la vida sinó que té com a objectiu estètic subratllar el misteri de les preguntes. I, sobretot, viure aquest misteri de manera joiosa, tal com ho fa un infant que descobreix el món, o com ho feia un artista com Debussy.
Monsieur Croche compta amb la interpretació en directe de la música, i de tres actors que interpretaran el mateix Claude Debussy, la seva dona Emma Bardac i un esperit màgic, a la manera del Puck i l’Ariel shakespearians. És un espectacle visual i sense paraules, únicament acompanyats per la música de piano. El joc escènic principal és el del teatre gestual i de titelles i fem servir, també, grans projeccions de vídeo que evoquen el món dels somnis a l’estil de l’espectacle “Magic Circus” de Josef Svoboda, el video-art de Bill Viola, o les pel·lícules surrealistes de Salvador Dalí.- Diumenge 14 de març, a les 6 de la tarda, a la Llar de Jubilats: El grup musical 4GAMI canta a a capella amb quatre veus treballades i harmonies sorprenents. Un dels components del grup és en Iago García, cantant de l’Orquestra Principal de la Bisbal i fiscorn de la Cobla Arbucienca. Aquest quartet va sortir a l'última edició del programa de TV3 Oh Happy Day.- Diumenge 25 de març, a les 6 de la tarda, a la Llar de Jubilats: Mozartines, concert que oferirà la soprano Laia Frigolé que aquesta vegada compartirà escenari amb la mezzosoprano Georgina Reyner i la pianista Lamia Bensmail. El seu repertori es basarà en peces conegudes de diverses òperes de Mozart, tot i que s’incorporarà també alguna ària d’altres autors.

Preus entrades:

Adults: 5 euros
Nens de 3 a 12 anys: 3 euros
Alumnes Escola de Música: 2 eurosCercador