Cicle musical Arbsons

Torna l'Arbsons!

El cicle musical d’hivern Arbsons torna amb una bona embranzida i amb un caire de música més local que en altres ocasions. El primer concert el va oferir ja la coral de veus blanques Lutiana, el 7 de gener, que va omplir en dues sessions el teatre El Centre. El cor d’Arbúcies, que compta també amb cantants de Sant Hilari i de Sant Celoni, va oferir un espectacle basat en musicals clàssics i adornat amb una excel·lent coreografia.

Arbsons continuarà l’11 de febrer amb un concert que oferiran el guitarrista Joan Furió i la pianista Eulàlia Vivas, on presentaran el seu disc Retrats. El concert es durà a terme a les 7 de la tarda a la sala de teatre Daniel Martí de la Llar de Jubilats.

El cicle prosseguirà el diumenge 5 de març amb el teatre-musical Cromàtic, de la Companyia Com Sona? Aquest espectacle familiar es farà al Teatre El Centre a les 11 del matí.

L’11 de març escoltarem l’actuació de la Big Band del CME de Sant Celoni i el 8 d’abril ens visitarà Glòria Garcés, una artista molt consolidada en el context musical català, per oferir les seves cançons amb el to d’intimitat i proximitat que sempre l’ha caracteritzat. Interprerà Nits en blanc, acompanyada d’Evandro Correa (guitarra) i Xavi Molina (saxo i clarinet).

El punt culminant d’aquesta edició d’Arbsons, no obstant això, el marcarà l’estrena mundial de l'òpera Jordi i el Leviatà, del compositor Antonio Fajardo, que es farà el 13 de maig. L’òpera compta amb la participació d’un baix (Sant Jordi), que interpretarà el mateix Antonio Fajardo, una soprano (princesa Cleodolinda), Maria Casado, i una altra soprano (sacerdotessa Agarta), a més de quatre personatges amb papers més secundaris. El pianista serà Pere –Mateu Xiberta, que portarà també la direcció musical. Un aspecte molt destacat d’aquesta òpera és que comptarà amb la participació del cor infantil Clau de Sol de l’Escola de Música d’Arbúcies, interpretant el Cor d’Ànimes il·luminades.

Enguany la Regidoria de Cultura ha intentat donar un tomb a aquest cicle musical, per donar sortida a un bon grup de músics locals amb projecció universal. La pretensió és potenciar els nostres valors des que s’inicien a l’Escola de Música fins que, ja consolidats, van mostrant les tendències musicals on se senten més realitzats.


PROGRAMA DE CONCERTS

- Dissabte 11 de febrer, a les 7 de la tarda, a la Llar de Jubilats: Joan Furió i Eulàlia Vivas presentaran el seu cd Retrats. Cinc compositors del segle XX, d'estàtiques i tècniques compositives molt diverses estan reunits en aquest enregistrament, amb una presència destacada de música catalana i una proposta instrumental (guitarra i piano) no gaire freqüent en el panorama discogràfic. Compositors internacionalment reconeguts com Castelnuovo-Tedesco, Claude Bolling i Leo Brouwer (l'obra d'aquest últim inspira el tí­tol de l'àlbum), figuren al costat de grans compositors de Barcelona com Jordi Vilaprinyà i Carles Puértolas.
Són primeres gravacions, Capriccio de J.Vilaprinyà, Tramas Hilvanadas de Carles Puértolas i Retrats Catalans de L.Brouwer en la seva versió per a guitarra i piano.- Diumenge 5 de març, a les 11 del matí, al teatre El Centre: teatre-musical familiar que porta per títol Cromàtic, un viatge a través de la música d'arrel tradicional i d'autor amb la presència de tres músics en escena que, a través dels seus moviments i actituds, ens plantegen un joc obert amb el públic. A Cromàtic trobem tres músics que juguen a imaginar sense límits, jugant com nens, sense portes, finestres ni sostre. Un animal es converteix en una cançó, un tamboret vell en un cotxe i una barra de pa en un instrument de percussió.- Dissabte 11 de març, a les 7 de la tarda, al Teatre El Centre: concert de la Big Band del CME de Sant Celoni.- Dissabte 8 d'abril, a les 7 de la tarda, a la Llar de Jubilats: Nits en blanc, concert que oferirà Glòria Garcés, Evandro Correa i Xavi Molina. Nits en blanc és una creació musical pròpia farcida de petits poemes que l'autora ha anat musicant. Les cançons de Nits en blanc han anat cobrant vida i s'ha convertit en un espectacle que combina la intimitat de la música d'autora amb arranjaments d'aire mediterrani, llatí i brasiler. Us convidem a endinsar-vos en un món real però inventat, oníric però terrenal, de mar i de vent, de lluna i de sol, el món dels desitjos profunds. Més informació aquí: https://gloriagarces.org/- Dissabte 13 de maig, a les 7 de la tarda al teatre El Centre: estrena mundial de l'òpera Jordi i el Leviatà, podeu llegir tota la informació d'aquesta òpera al següent enllaç: http://arbucies.cat/uploads/20170203/Dossier_Jordi_i_el_Leviata.0.pdf.

Entrades a la venda a partir de l'11 d'abril a La Gabella.

Preus entrades anticipades:
Nens de 3 a 12 anys: 4 euros
Adults: 8 euros

Preus entrades a taquilla:
Nens de 3 a 12 anys: 5 euros
Adults: 10 euros


Cercador