Actualitat

Una vuitantena de persones participen als actes contra la violència masclista a Arbúcies

Arbúcies es va sumar aquest dimarts als actes del Dia Internacional contra la violència de gènere que es van celebrar a la plaça de la Vila i que van aplegar a una vuitantena de persones, que van voler posar el seu gra de sorra per dir no a la violència masclista i per demanar una autèntica igualtat entre dones i homes.

La concentració va tenir lloc a la plaça de la Vila on els assistents van començar una marxa silenciosa pels carrers del centre del municipi amb torxes i pancartes per demostrar el rebuig vers la violència contra les dones. Després de recórrer els carrers Vern, Germana Assumpte i Camprodon, la marxa es va donar per acabada a la plaça on tot seguit es va donar pas a la lectura del manifest. El text recordava les víctimes per violència masclista que hi ha hagut durant aquest any i posava de manifest que “tot i els esforços per fer front a la violència de gènere, se segueixen vulnerant els drets fonamentals de les dones”. També es va assenyalar la feina que s’està fent en l’àmbit de la prevenció i la sensibilització, sobretot en la població més jove. Finalment, el manifest convidava a renovar “el nostre compromís de sumar esforços i treballar plegats per construir dinàmiques que ens permetin avançar en l’eradicació de la violència masclista”.

Tot seguit, es va fer l’encesa d’espelmes al voltant de l’arbre de la plaça de la Vila i els assistents, en una gran rotllana, van fer un minut de silenci en memòria a totes les dones que han patit la violència de gènere. Finalment, els actes van acabar amb una xocolatada per a tots els participants.

Aquí us deixem amb les fotografies de la jornada:

https://www.flickr.com/photos/ajarbucies/sets/72157649066185500/

Cercador