MEDI AMBIENT - 31/05/2019

Dia Europeu dels Parcs Naturals i Setmana de l’Energia al Museu Etnològic del Montseny

Aquest diumenge 2 de juny es podran visitar les 15 sales del museu de forma gratuïta

Per commemorar el Dia Europeu dels Parcs, el Museu Etnològic del Montseny ha organitzat diferents activitats per aquest cap de setmana. I, del 3 al 9 de juny se celebrarà la Setmana de l’Energia amb dues exposicions que també es podran visitar al MEMGA.

Demà, dissabte 1 de juny, a les 12 del migdia tindrà lloc la presentació del llibre Racons del Montseny amb aigua, que comptarà amb el seu autor, Òscar Farrerons. Diumenge, en el marc de la nova exposició que presenta el tritó del Montseny, El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny (amfibi endèmic de la Reserva de la Biosfera del Montseny), s’ha organitzat el taller familiar Fem un tritó de guix d’11 a 2 del migdia al mateix museu. Cal inscripció prèvia a La Gabella. A més a més, durant tot el dia es podran visitar les exposicions permanents i temporals del MEMGA de forma gratuïta.

Des del dilluns 3 al diumenge 9 de juny amb motiu de la Setmana de l’Energia, des de la Regidoria de Medi Ambient i el Museu Etnològic del Montseny s’organitzen conjuntament activitats de conscienciació sobre hàbits de consum energètic, i es disposarà de l'exposició El vehicle elèctric, que detalla quins són els principals avantatges d’aquest tipus de vehicle destacant-ne alguns trets com la seva eficiència energètica, els aspectes mediambientals o els descomptes existents. A més, també s’exposen els vehicles turismes i furgonetes més venuts durant el 2015.

Per altra banda, durant aquesta setmana també es podrà visitar l’exposició Tu tens la paraula, que mostra els diferents elements quotidians, identifica els punts potencials d’estalvi energètic com són la cuina, el bany, el transport, l’oficina o els espais comuns. D’una banda, s’identifiquen els llocs on es pot ocasionar un malbaratament d’energia i per l’altra, el visitant obté bits d’informació sobre hàbits energètics saludables. Ambdues exposicions estan cedides per l’Institut Català d’Energia.

Finalment, també amb motiu de la Setmana de l’Energia, la Regidoria de Medi Ambient, a través del CILMA, fa la cessió de kits de comptadors instantanis d’electricitat per a totes aquells veïns que vulguin instal·la-ho a les seves llars. Amb el kit de comptador instantani d’electricitat es pot monitoritzar el consum elèctric de la llar i amb els resultats obtinguts, establir un canvi d’hàbits amb un estalvi de fins a un 15 per cent en la factura elèctrica. Per sol·licitar-lo només cal enviar un correu a apintu@ajarbucies.cat i fer la sol·licitud, els kits es deixaran durant 15 dies.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana30123456
Fletxa setmana78910111213
Fletxa setmana14151617181920
Fletxa setmana21222324252627
Fletxa setmana28293031123
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador