POLÍTICA - 24/05/2019

El seguiment de les eleccions municipals i europees 2019 a través del web, les xarxes socials i Ràdio Arbúcies

La informació s’anirà actualitzant durant tot el dia al web i l’escrutini es podrà seguir en directe per la ràdio

Aquest diumenge 26 de maig se celebren eleccions municipals i europees. Pel que fa als primers, estan cridats a les urnes 4.093 persones i pels segons, 4.072.

A les eleccions municipals i europees poden votar:

- Tots els ciutadans amb nacionalitat espanyola majors d'edat inscrits en el Cens Electoral, que resideixin en el municipi o a l'estranger.
- Tots els ciutadans de la Unió Europea majors d'edats inscrits en el Cens Electoral, que resideixin en el municipi i que hagin manifestat la seva voluntat de votar en aquestes eleccions.

A més, a les eleccions municipals també poden votar:

- Tots aquells ciutadans estrangers, que resideixin al municipi, nacionals de països amb els quals Espanya hagi subscrit un tractat de reciprocitat per al reconeixement del dret de sufragi en les eleccions municipals (Bolívia, Colòmbia, Xile, Equador, Paraguai, Perú, Islàndia, Noruega, Cap Verd, Nova Zelanda, Corea del Sud, i Trinitat i Tobago) i que hagin manifestat la seva voluntat de votar en aquestes eleccions.

Pel que fa als comicis arbuciencs, hi concorren tres formacions polítiques: CUP, Entesa per Arbúcies i ERC. A les eleccions municipals del 2015, Entesa va guanyar les eleccions amb 1.594 vots i va aconseguir 8 regidors a l’Ajuntament, CiU, que no es presenta aquest 2019, va obtenir 689 vots i 3 regidors i, finalment, ERC va aconseguir 505 vots i 2 regidors. El 2015 la CUP no va concórrer als comicis. Enguany, a les municipals, hi ha 4.093 arbuciencs i arbucienques cridades a votar. Al 2015, el cens era de 4.083 persones i va votar un 71,07 per cent.
Pel que fa a les eleccions europees que es van celebrar el 2014, ja que el Parlament europeu s’escull cada 5 anys, hi va haver una participació del 51,61%, tanmateix, aquest any s’espera una participació més elevada gràcies a la coincidència amb les eleccions municipals.

Els principals partits catalans que es presenten a aquests comicis europeus són Junts per Catalunya amb Carles Puigdemont al capdavant, ERC amb Oriol Junqueras, el PSC amb Josep Borrell, Unides Podem canviar Europa amb María Eugenia Rodríguez Palop, el PP amb Dolors Montserrat, Ciutadans encapçalat per Luis Garicano i el PACMA encapçalat per Sílvia Barquero.

Des de les 9 del matí, hora en què obrirà el col·legi electoral, fins al final de l’escrutini us podreu informar a través d’aquest web http://www.arbucies.cat, així com també mitjançant la pàgina del Facebook i el Twitter i Ràdio Arbúcies de tot el que vagi succeint al llarg de la jornada.

A partir de les 7 de la tarda, Ràdio Arbúcies (107.6 FM) farà un programa especial per informar de primera mà dels resultats de les eleccions des del mateix col·legi electoral. I des de la pàgina web de l’Ajuntament també podreu anar seguint l’escrutini que començarà a les 8 del vespre primer amb el recompte de les europees i després amb el de les municipals.

Cercador