teatreFest 2017

teatreFest 2017

Les dones sàvies de Molière
El 08-10-17, al Teatre El Centre a les 18 h

Les dones sàvies neix de la inquietud dels actors Ricard Farré i Enric Cambray per a treballar en profunditat una comèdia de tall clàssic després d'haver treballat junts en diferents espectacles d'altres gèneres. Apareix el seu gust per Molière i per una de les seves grans obres Les dones sàvies responent així a la primera de les inquietuds plantejades a l'hora de començar el projecte. El segon pas és la idea de condensar aquest gran clàssic i aconseguir-lo dur a escena amb tots els personatges, tan femenins com masculins, però només amb els dos actors. En aquest punt apareix la figura de Lluís Hansen, escriptor, que juntament amb Ricard Farré es posen a treballar en el text amb el desig de crear una dramatúrgia pròpia on el fregolisme escènic i la interpretació en són els pilars fonamentals.
L'espai idoni on succeeix l'acció seria un teatre de petit format o un espai pròxim amb els espectadors, amb l'escenografia i els elements escènics i de vestuari molt acurats per endinsar l'espectacle i el públic en els salons màgics de l'època de Molière.

Intèrprets: Enric Cambray i Ricard Farré
Dramatúrgia: Lluís Hansen i Ricard Farré
Escenografia: Enric Romaní
Vestuari: Marc Udina
Aj.direcció: Júlia Bonjoch
Producció: Marina Marcos i El Maldà

Contes 1.0 d'Anna Roca (espectacle familiar)
El 15-10-17, al Teatre El Centre a les 12 h

Un magatzem lúgubre, abandonat i ple de pols és on transcorre la nostra història.Un comptador gegant i ple d’engranatges al mig de l’escena ens anirà recordant les vegades que els contes no s’expliquen com abans. Un personatge estressat, que només compte i compte, i que no vol que el comptador arribi a 15546789 milions. Milions de què? De vegades que s'expliquen els contes sense els objectes oblidats. I és en aquest espai on descobrirem tots els objectes oblidats i on els dos protagonistes de la història lluitaran perquè no desapareguin per sempre més aquests objectes. En Manel de cop es trobarà en un món de contes, i salvant uns objectes que parlen i tenen sentiments. Un comptador que no només compta, sinó que té el poder de fer desaparèixer a tots el que viuen en aquell magatzem Un personatge estressat que al final serà la seva superheroïna. Un espectacle de dos actors , on els mateixos manipularan diferents objectes i faran diferents personatges.

Intèrprets: Genís Casals i Tere Solà
Direcció i dramatúrgia: Anna Roca
Escenografia: Lluís Nadal “Koko”
Vestuari i objectes: Judith Torres
Producció: Punt produccions teatralsEl cowboy de la trista figura
El 22-10-17, al Teatre el Centre a les 18 h

Comicitat, abisme que apareix entre el què pretenem ser i el què en realitat som.En aquest espai divaga El cowboy de la trista figura un home que pretén ser Billy Jou. Desert, cactus i voltors a contrallum configuren l´ambient per on Billy Jou transita vers el seu destí. Un destí incert com ho és per a tothom, perquè el deliri i la imaginació fan volátil l´home. Del joc entre el gest i els sons onomatopeics neix el seu univers. Una comèdia visual servida en monòleg on el públic està convidat a compartir la imaginació i una estona de la seva existencia.
Sense escenografia ni atrezzo l´actor treballan sense quarta paret oferint al públic tot allò que li va succeint. La clau d´aquest espectacle és el vincle/complicitat que es genera amb el públic.

Intèrpret: Jordi Corona
Direcció: Arnau Marín
Autors: Jordi Corona i Arnau Marín
Vestuari: Judith Torres
Producció: JCorona cia. de teatre


Tots eren fills meus
El 29-10-17, al Teatre El Centre a les 18 h

El dolor humà és el cultiu on neix la tragèdia. El sofriment d'una ànima que pot sentir en grandesa. Això i solament això és la tragèdia. El tràgic és saber què en resulta del fracàs dolorós del desig de saber. L'espectacle Tots eren fills meus és un llarg viatge del dia a la nit de la societat americana l'any 1948, i de l'occidental dels nostres dies. La família Keller, com a estereotip del somni americà, lluita desesperadament per salvar-se, primer com a comunitat o tribu i després, un cop esclatada la bomba atòmica, per a la supervivència de l'individu. Això sí, des de la suposada protecció de la privacitat del seu jardí. Privacitat que els veïns - símbol de la realitat fora de nosaltres- tenen la missió d'anar trencant, com el tel d'una suposada bossa amniòtica de la qual els protagonistes gaudeixen a la part posterior de la seva casa.


Entrada anticipada: 8 euros (a La Gabella una setmana abans de cada espectacle)

Entrada a taquilla: 10 euros (mitja hora abans de l'espectacle)

Espectacle familiar: adults 3 euros / infants 1 euro

Cercador