Associació Romanesa d'Arbúcies

El col·lectiu de romanesos és un dels més importants d'Arbúcies

President: Emil Bagneanu

Adreça: Sorrall, 9

Correu electrònic: emilbagneaunu@yahoo.es
L’Associació Romanesa d’ Arbúcies es va constituir l’octubre del 2004 i està formada per un grup de persones provinents de Romania i instal·lades a Arbúcies.
Es reuneix cada divendres de 8 a 9 del vespre al local del Consell Municipal de Solidaritat d’ Arbúcies, punt de trobada de moltes de les associacions del poble.

Des de l’ associació, s’ofereix ajuda a la gent romanesa que viu a Arbúcies i acollir els nouvinguts que acaben d’arribar per tal que entenguin el funcionament social del nou país en què es troben. Una de les tasques que duem a terme és fer de pont entre els romanesos i les institucions com a mediadors, traductors i ajudant a fer algunes gestions, acompanyament a hospitals i d’altres institucions.

També treballem per integrar-nos amb la gent autòctona i que viu al poble, relacionar-nos i propiciar l’intercanvi cultural a través de diferents activitats que organitzem anualment i alhora procurem també fomentar entre nosaltres la participació i l'assistència als actes populars i tradicionals que se celebren al poble. També provem de tenir cura de l'educació cívica i el comportament dels nens i del jovent de la nostra comunitat.

L’ Associació té contacte permanent amb el Consolat Romanès de Barcelona, amb l’ Ambaixada de Madrid i amb altres associacions romaneses de tota Espanya; d’aquesta manera estem informats constantment de noves lleis i decrets. També comptem amb l’ajut i la col·laboració de la Creu Roja, de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament d’ Arbúcies.

Cercador