NOVES TECNOLOGIES - 01/08/2008

La Generalitat instal·la una sonda a Domènec Refart per mesurar les radiacions de les antenes

L’informe de juliol marca un registre de 0,66 V/m, molt per sota del límit màxim permès a Catalunya, que se situa en 27 V/m

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya ha instal·lat recentment una sonda de telefonia mòbil a Domènec Refart que mesura diàriament el nivell de les radiacions de les antenes que hi ha en aquest carrer. Segons del primer informe emès pel govern, la sonda ha marcat una radiació mitjana de 0,66 V/m (vols per metre) durant el juliol, molt per sota del límit que marca la normativa catalana, 27 V/m, que és molt més restrictiva que la normativa europea, que situa el llindar en els 41 V/m per freqüències de 900 MHz.

Mesura transitòria
Aquesta sonda és una mesura transitòria fins que no es treguin les antenes i és molt útil ja que permet consultar diàriament el nivell de les radiacions que emeten les antenes. Podeu conèixer l’estat de les medicions en aquesta pàgina i tenir més informació aquí

Els camps electromagnètics que generen les antenes de telefonia mòbil són imperceptibles per a l’ésser humà. Això fa que, en alguns casos, els ciutadans desconfiïn d’aquestes antenes. Aquesta sonda, també anomenada com equip de control d’emissions de les antenes de telefonia mòbil, objectiva les mesures dels nivells d’emissió i permet contrastar-los amb els límits que autoritza la legislació, vetllant així per la qualitat de la salut de les persones.

La instal·lació d’aquesta sonda s’emmarca en el projecte Sistema de Monitorització de Radiofreqüència (SMRF) que preveu instal·lar aquest any 58 nous equips arreu de Catalunya. Amb aquests equips, afegits als 86 que ja s’havien instal·lat des del 2004, la xarxa de mesura d’emissions de les antenes de telefonia mòbil comptarà a finals d’aquest any amb 144 equips distribuïts en un mínim de 124 municipis de Catalunya, i cobrirà totes les capitals de comarca.

24 hores al dia, 365 dies a l'any
El sistema SMRF es composa d’una sonda que rep el senyal des de qualsevol direcció i que mesura els nivells de camp electromagnètic cada mig segon, les 24 hores del dia, tots els dies de l’any, d’acord amb la normativa establerta per la Generalitat de Catalunya. El sistema disposa també d’una base de dades i mostra les gràfiques actualitzades de manera constant. La mateixa sonda emmagatzema les dades i les transmet al Centre de Control situat al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya (CTTI), que gestiona i controla aquesta informació a través d’una plataforma en programari lliure en català.

Des que el projecte està en marxa a Catalunya, cap antena ha superat mai el límit que marca la normativa catalana, 27 V/m.

Agenda

Calendari
  Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
Fletxa setmana2526272829301
Fletxa setmana2345678
Fletxa setmana9101112131415
Fletxa setmana16171819202122
Fletxa setmana23242526272829
Fletxa setmana303112345
Calendari Municipal d'Activitats

Cercador